Els reptes blaugrana al Barça-Rayo

Els reptes blaugrana al Barça-Rayo

(18.30 h, beIN LaLiga) La jornada 27 es disputarà al Camp Nou, un estadi que fa 20 dies que no veu futbol

L’espera pot valer la pena. Després de dues jornades, que equivalen a quasi tres setmanes, sense veure futbol al Camp Nou, la pilota tornarà a rodar sobre la gespa de l’Estadi. El Barça-Rayo de la jornada 27 (18.30 h, beIN LaLiga) presenta diferents reptes per als d’Ernesto Valverde. Uns desafiaments que, en cas d’assolir-los, alguns es convertirien en rècords. A continuació, repassem les marques que es poden batre en aquest matx de Lliga entre blaugranes i "rayistes".

Deixar, de nou, la porteria a zero

El marc de Ter Stegen, escudat per una defensa amb poques fissures, s’ha convertit en un mur. Les intervencions del porter alemany i de la línia defensiva blaugrana han servit per mantenir la porteria a zero en nou dels darrers tretze partits de Lliga. Per tant, en cas de no recollir la pilota des del fons de la xarxa de Ter Stegen, els blaugranes sumarien 10 dels últims 14 duels deixant el caseller rival a zero.

Ara bé, no serà una tasca fàcil. Perquè recordem que el Rayo Vallecano, 19è classificat, li va marcar dos gols al Barça, líder destacat, en l’enfrontament de la primera volta (2-3). A més, a les files del conjunt de Vallecas hi ha Raúl de Tomás, el màxim golejador del Rayo amb 10 dianes i el tercer futbolista de la Lliga que més rematades a porteria ha fet (36), per darrere de Luis Suárez (41) i Leo Messi (63). Així doncs, havent-hi els tres jugadors que més xuten en competició domèstica, es preveu un matx amb ocasions.

Aconseguir una altra victòria davant el Rayo

El FC Barcelona encadena 12 triomfs seguits davant el Rayo Vallecano. Una ratxa que es va iniciar el curs 2002/03 quan el Barça, entrenat per Antic, derrotava per 3-0 l’equip de Madrid al Camp Nou. Per tant, els de Valverde poden donar continuïtat a una dinàmica triomfal i sumar la 13a victòria seguida davant aquest equip -en aquest punt cal recordar que els blaugranes porten 14 matxs de l’actual Lliga sense perdre. Seria una marca de rècord. Perquè el Barça firmaria la millor ratxa victoriosa davant el mateix rival des de la creació de la Lliga. I, per tant, s’haurà de marcar per trobar el camí de la 13a victòria consecutiva contra el Rayo.

La participació de Messi i els gols de Suárez

En cas de jugar contra el Rayo, Leo Messi, que ha celebrat nou dianes contra els "rayistes", seria el segon jugador del Barça amb més partits a la Lliga. Actualment l’astre argentí ha defensat la samarreta culer en 442 ocasions, igual que Andrés Iniesta. Ara Messi està a la caça de Xavi. Per la seva banda, Luis Suárez trepitja els talons a Diego Forlán en la faceta golejadora. El ‘9’ blaugrana està a dos gols d’igualar l’exdavanter del Vila-real o l’Atlètic de Madrid com l’uruguaià amb més gol en la història de la Lliga. 

La convocatòria de Valverde  

Per a aquest matx, el tècnic blaugrana ha decidit convocar els futbolistes següents: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Coutinho, Arthur, Suárez, Messi, O. Dembélé, Cillessen, Malcom, Murillo, Jordi Alba, S. Roberto, Aleñá, Vidal i Umtiti. Es queden fora per lesió Rafinha i Vermaelen, mentre que Todibo i Prince són baixa per decisió tècnica, i Lenglet per sanció.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut