El València serà el rival a la final de Copa

El València serà el rival a la final de Copa

El FC Barcelona buscarà la mà de Copes el 25 de maig contra el conjunt de Marcelino al Benito Villamarín

El FC Barcelona ja coneix el seu rival a la final de Copa. Després de classificar-se aquest dimecres gràcies al triomf al Bernabéu (0-3), els de Valverde se les veuran contra l’equip xe per intentar aixecar la 31a Copa del Rei. 

Els de Marcelino s’han classificat després de guanyar per 1-0 al Betis al partit de tornada jugat a Mestalla aquest dijous a la nit. Tots dos equips van empatar a 2 a l’anada disputada al Villamarín, l’estadi que acollirà la final del torneig enguany el proper 25 de maig.

Les finals del Barça a Sevilla 

El FC Barcelona disputarà la seva segona final de Copa a la ciutat de Sevilla. La primera va ser el 10 de maig del 1925, quan el FC Barcelona va superar per 0-2 l'Arenas de Guecho en la final copera. L’estadi va ser el Reina Victòria i era la primera vegada que la ciutat andalusa albergava una final de Copa del Rei. 

Tot i això, la capital d’Andalusia també ha vist el Barça lluitar per altres títols. El 7 de maig del 1986 el Sánchez-Pizjuán va acollir la Copa d’Europa entre el FC Barcelona i l’Steaua, que el conjunt culer acabaria perdent als penals. Més sort tindria a la Supercopa d’Espanya, també al Sánchez-Pizjuán del 2010 i el 2016, ja que els blaugranes acabarien aixecant el títol en les dues ocasions. I al Benito Villamarín també va disputar el matx d’anada de la Supercopa d’Espanya l’any 2005, amb victòria culer per 0-3. 

Un enfrontament recurrent a la competició del KO 

Els duels contra el València a la Copa són un clàssic. Amb aquesta final, seran 22 les eliminatòries entre culers i valencianistes. S’han vist les cares en tres ocasions a la Copa Alfons XIII, una a la Copa Presidente, vuit a la Copa del Generalísimo –la denominació de la Copa durant el franquisme- i fins ara, en nou ocasions a l’actual Copa del Rei.

Aquesta serà la quarta final de la competició entre el FC Barcelona i el València, que ja es van enfrontar el 1952, amb victòria blaugrana (4-2), el 1954 amb triomf xe (0-3) i el 1971 amb un emocionant triomf culer per 4-3. 

Aquest curs a la Lliga, els de Marcelino han posat les coses ben complicades als de Valverde, amb dos empats: 1-1 a Mestalla i 2-2 al Camp Nou.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut