Els compromissaris poden participar en les sessions informatives prèvies a l’Assemblea

Els compromissaris poden participar en les sessions informatives prèvies a l’Assemblea

Els socis convocats rebran per primera vegada la versió digital de la Memòria del Club i de la Fundació per correu electrònic a partir d’aquest dimecres, prèviament a la celebració de l’Assemblea

El Palau de Congressos de Catalunya acollirà aquest diumenge 25 d’octubre a les 9.30 hores en primera convocatòria i a les 10 hores en segona, l’Assemblea General Ordinària del FC Barcelona que se celebra anualment. Aquesta tarda tindrà lloc la primera de les dues sessions informatives per a socis compromissaris, liderades per la vicepresidenta de l’Àrea Econòmica, Susana Monje. Tots els compromissaris rebran com a novetat d’aquest any la versió digital de la Memòria del Club i de la Fundació per poder consultar tot l’informe econòmic amb antelació.

Les reunions informatives que el Club ha estat organitzant en els últims anys a través de l’Oficina del Compromissari permeten als socis rebre informació detallada i resoldre dubtes sobre els assumptes que es tractaran a l’Assemblea, que és l’òrgan suprem de govern del Club, i els acords que prengui seran vinculants per a tots els socis i la Junta Directiva, segons els Estatuts. La segona sessió informativa serà dijous, a les 19 hores, a l’Auditori 1899 i per assistir-hi cal posar-se en contacte amb l’OAB.

La vicepresidenta econòmica Susana Monje també oferirà demà dijous una roda de premsa per tractar lels temes de la liquidació de l’exercici 2014/15 i el pressupost del 2015/16 que seran sotmesos a l’aprovació de l’Assemblea.

A més, i com marquen els Estatuts, l’Oficina del Compromissari, situada a l’OAB i que està oberta durant tot l’any, ha posat a disposició dels socis des del 14 d’octubre passat la documentació de caràcter econòmic per al seu estudi. Enguany s’afegeix l’informe de patrocini de la samarreta del primer equip de futbol, que també es podrà consultar abans de la celebració de l’Assemblea.

Al llarg del dia d’avui els socis rebran per correu electrònic la versió digital de les Memòries anuals del FC Barcelona i de la Fundació perquè puguin consultar tota la informació del darrer exercici de la temporada 2014/15 amb antelació a l’Assemblea. La versió impresa serà lliurada a tots els compromissaris el mateix diumenge, en el moment de formalitzar l’acreditació, a l’arribada al Palau de Congressos.

Els socis convocats

Aquest any estan convocats 4.511 socis, dels quals 3.668 van ser designats per sorteig i enguany compleixen el segon i últim mandat com a compromissaris. La resta de l’Assemblea està composta pel 0,6% dels socis més antics del Club que aquest 2015 són 771; 21 membres de la Junta Directiva encapçalada pel president Josep Maria Bartomeu; 14 membres de la Comissió Estatutària formada per 4 de la Comissió de Disciplina, 5 de la Comissió Econòmica i 5 de la Comissió de Control i Transparència; 7 expresidents del Club i 30 presidents de les federacions territorials de penyes.

L’Assemblea començarà a les 9.30 del matí en primera convocatòria i hi haurà un recés al migdia d’una hora en què se servirà un refrigeri, i continuarà posteriorment. L’Assemblea de l’any passat va suposar un rècord d’assistència en la història del Club amb 1.112 compromissaris presents. És per això que el Club continua treballant intensament per incentivar la presència dels socis compromissaris i durant les setmanes prèvies s’ha posat en contacte telefònic amb els convocats per recordar-los la celebració de l’Assemblea.

A més, el Club ofereix diverses facilitats i serveis per fomentar la participació, com ara l’aparcament gratuït o bé la possibilitat de tenir una invitació per al partit que aquell mateix dia tindrà lloc al Camp Nou entre el primer equip de futbol i l’Eibar (18.15 h). Amb aquesta mesura es dóna solució a una reclamació dels darrers anys, especialment dels socis no abonats que estan presents a l’Assemblea i no poden assistir posteriorment al partit al Camp Nou.

L’ordre del dia

Com és habitual, els compromissaris hauran d’aprovar la liquidació de l’exercici econòmic corresponent a la temporada 2014/15, que es va tancar amb uns ingressos rècord de 608 milions i 15 milions de beneficis nets, i el pressupost del curs 2015/16, que com es va avançar després d’una reunió ordinària de la Junta Directiva, es xifrava en 633 milions d’euros d’ingressos.

Entre els altres punts de l’ordre del dia hi ha la ratificació dels nous membres de la Junta Directiva (Joan Bladé, Ramon Pont, Josep R. Vidal-Abarca, Jordi Calsamiglia, Emili Rousaud, Oriol Tomàs i Xavier Vilajoana) i els membres de la Comissió Econòmica, a més de la ratificació del nou contracte de patrocini a l’equipament oficial del primer equip de futbol, i la ratificació de la creació de la Universitat del FC Barcelona, a més de la presentació i informació davant els socis compromissaris de la proposta de l’Espai Barça. Entre les novetats de l’Assemblea també està l’informe del secretari tècnic del primer equip, Robert Fernández.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut