FC Barcelona – AS Roma: Primers de grup per la porta gran (6-1)

Un Barça elèctric es classifica per als vuitens de final de la Champions gràcies a una golejada amb gols de Suárez (2), Messi (2), Piqué i Adriano

El FC Barcelona ja és als vuitens de final de la Lliga de Campions i com a primer del grup E. Els blaugranes han tornat a exhibir un futbol elèctric i efectiu davant la Roma i han golejat per 6-1 amb gols de Suárez (2), Messi (2), Piqué i Adriano. El dia en què Messi tornava al Camp Nou després de la lesió, l’Estadi ha gaudit d’una altra festa del futbol. Ter Stegen, que només ha hagut d’intervenir en tres ocasions, ha aturat un penal a la segona part. Ara, el conjunt de Luis Enrique tancarà la fase de grups a Leverkusen, amb 13 punts i amb la primera plaça assegurada.

La Roma s’ha presentat al Camp Nou amb les línies molt juntes però, al mateix temps, amb la defensa avançada. Davant d’això, el Barça buscava constantment l’esquena dels italians. Messi, que tornava a l’Estadi, no ha trigat a mostrar tot allò que es troba a faltar quan no hi és. En el primer xut, als tres minuts, ha fet lluir Szczesny, poc després ha vist com l’àrbitre li anul·lava un gol en una triangulació amb Sergio i Neymar, i just després ha creuat massa la pilota davant del porter visitant. Se’l trobava a faltar al Camp Nou, i l’afició l’hi ha fet saber.

El Barça buscava repetidament l’esquena de la defensa italiana, i queia en fores de joc constants. Tot i així, no donava cap opció a la Roma. Només Dzeko, en una acció que ha estat anul·lada per fora de joc, s’ha apropat a la porteria de Ter Stegen, que no ha tocat la pilota amb les mans en tota la primera part.

El trident es retroba

Després dels intents frustrats del ‘10’, la maquinària blaugrana s’ha posat definitivament en marxa i no ha tingut pietat. Alves ha regalat l’1-0 a Suárez després de rebre la pilota a l’espai de Neymar, i només tres minuts després Messi s’ha estrenat en aquesta Lliga de Campions. En una combinació sublim amb Suárez i Neymar, l’argentí ha definit amb suavitat per al 2-0. El trident estava de tornada. El segon gol ha calmat el ritme del matx. El Barça seguia dominant i no patia en defensa, però tampoc creava en excés. Fins que Suárez, per tancar la primera part i anar als vestidors, ha engaltat a la perfecció un refús a l’àrea per establir el 3-0.

Luis Enrique ha donat descans a Sergio a la segona part i ha donat els primers minuts de la temporada amb el primer equip a Samper. La Roma ha tingut la pilota i ha arribat a apropar-se amb perill, però ha aparegut el millor Ter Stegen per evitar el gol de Iago Falque. Era el minut 54, i només dos després ha arribat el quart del Barça. Piqué ha aprofitat un regal de Messi, i a continuació ha marxat ovacionat del Camp Nou en ser substituït per Bartra.

Golejada arrodonida

Però ja ho deia Alves en la roda de premsa prèvia. Aquest equip no en té mai prou. I Messi ha volgut repetir. L’argentí ha completat la ‘maneta’ aprofitant el refús de Szczesny després d’un xut d’ell mateix. El Camp Nou s’ha passava d’allò més bé i s’entregava a l’equip. En mig de la festa, Neymar, de fantasia durant tot el partit, ha fregat el sisè. Ha tingut una altra oportunitat en un penal provocat per ell mateix, però Szczesny ha encertat la direcció i l’ha aturat. Però allà estava Adriano, que havia entrat per Sergi Roberto uns minuts abans, per aprofitar el refús i sumar-se a la golejada.

Szczesny ha evitat més gols culers, i els visitants han tingut un penal per fer el gol de l’honor. Però Ter Stegen no volia ser menys que el seu homòleg, i s’ha lluït per aturar el llançament de Dzeko des dels 11 metres. En l’últim sospir, el davanter bosnià sí ha aconseguit finalment el gol italià, però el partit ja no donaria més de sí i el Camp Nou ha celebrat una altra exhibició d’un Barça que va llançat.