La Confederació Mundial de Penyes demanda la UEFA

La Confederació Mundial de Penyes demanda la UEFA

Antoni Guil ha presentat una demanda aquest dimarts davant el jutjat de primera instància de Barcelona en resposta a la sanció que l'organisme europeu va interposar al FC Barcelona per l'exhibició d'estelades al Camp Nou

El president de la Confederació Mundial de Penyes, Antoni Guil, i l’advocat Josep Maria Coronas han presentat aquest dimarts, en nom d’aquest organisme, una demanda contra la UEFA al jutjat de primera instància de Barcelona com a resposta a la sanció interposada per aquest organisme al FC Barcelona per l’exhibició d’estelades al Camp Nou.

Així ho han fet saber en una roda de premsa en què Guil i Coronas han explicat que l’objectiu de la demanda és “defensar la llibertat d’expressió dels socis, penyistes i aficionats del FC Barcelona, dret que va ser vulnerat per la sació dictada per la UEFA amb motiu del partit de Champions al Camp Nou davant el Bayer Leverkusen”.

La iniciativa, aprovada i promoguda pels representants del moviment penyístic durant el plenari d’aquesta Confederació del 12 de desembre passat, vol deixar palesa la voluntat dels socis de defensar el seu dret a expressar-se lliurement al Camp Nou.

Guil ha fet incís que des de la Confederació Mundial de Penyes interpreten “de manera unànime que aquesta sanció és inacceptable”. Guil ha explicat que el posicionament de la UEFA “lesiona els interessos de la massa social del FC Barcelona i va en contra de la llibertat d’expressió”. I ha afegit que tots aquells penyistes i socis que ho desitgin podran donar el seu suport de manera manifesta a aquesta demanda, a través d’un document que estarà properament a l’abast de les penyes.

Per la seva banda, l’advocat Josep Maria Coronas ha fet una argumentació legal de la demanda i ha recordat que “els valors que abandera el moviment són els de la defensa dels drets fonamentals”. En relació amb les estelades i els càntics al Camp Nou, ha afegit que “el missatge que no transcendeix el dret de la llibertat d’expressió no pot ser motiu de sanció”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut