Sandro Rosell defensa la seva innocència

Sandro Rosell defensa la seva innocència

L’expresident del FC Barcelona ha declarat a l’Audiència Nacional que “no va haver-hi comissions ni legals ni il·legals” i ha explicat que la venda de l’empresa BSM no va ser fictícia i es va fer correctament

A la segona jornada del judici que se segueix a l'Audiència Nacional contra Sandro Rosell  per  un presumpte delicte fiscal per blanqueig de capital, de pertinença a una organització criminal i per la venda dels drets televisius de 24 partits amistosos de la confederació brasilera de futbol l'any 2006, l’expresident del Barça s’ha declarat innocent. La fiscalia demana una condemna d’11 anys de presó i 59 milions d'euros de multa.

Rosell, que ja fa 22 mesos que és en presó preventiva, ha manifestat que l'acord de l'any 2006 amb l'empresa ISE i la Confederació Brasilera de Futbol pels drets de 24 partits amistosos va ser exitosa per a totes les parts i que no es van cobrar comissions: "Crec que va ser exitós per a tot el món. La CBF va doblar els seus diners, nosaltres vam cobrar la nostra retribució i l’ISE crec que va duplicar o triplicar. No va haver-hi comissions, ni legals ni il·legals, no va haver-hi comissions. L’únic que va haver-hi va ser una retribució a la meva empresa per part d’ISE”.

Sandro Rosell també ha explicat que va cancel·lar el contracte d'aquest acord abans que s'haguessin disputat tots els partits quan decideix presentar-se a president del Barça. "De les empreses que tenia vaig decidir cancel·lar aquesta perquè li vaig dir honestament: ‘No podré treballar per a tu aquests mesos’”.

L’advocat de la defensa, Pau Molins, li ha preguntat: "S’adona que va deixar de guanyar dos milions d’euros per presentar-se al FC Barcelona?” Rosell ha respost així: “Sí, senyor. Era la meva il·lusió i en aquell moment m’ho podia permetre. ‘Sandro, compte! Que ara que et presentes a president del Barça aniran per tu’, el que ahir parlaven d’investigacions prospectives, dit més vulgarment: anar per algú. I llavors vaig dir: ‘Ara que tinc l’oportunitat voluntàriament vaig fer la declaració a l’Agència Tributària dels beneficis i els dividends que a mi em corresponien per l’empresa Trend’”.

I ha afegit: “Fins al 2010, que vaig ser president del Barça, mai a la meva vida havia entrat en un jutjat, mai havia tingut una inspecció d’Hisenda, mai havia tingut una denúncia per part de ningú, mai”.

A banda, Sandro Rosell també ha explicat el desenvolupament de la venda de l'empresa BSM defensant que van seguir els passos habituals en operacions de compravenda i que en el procés no va tenir res a veure la CBF.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut