Trobada entre el FC Barcelona i el govern de la Ciutat de Mèxic

Trobada entre el FC Barcelona i el govern de la Ciutat de Mèxic

El directiu Pau Vilanova es reuneix amb la secretària d’Educació de la capital mexicana per cercar col·laboracions en l’ajuda als més joves

El vocal de la Junta Directiva del FC Barcelona, Pau Vilanova Vila-Abadal, ha mantingut aquest dilluns una reunió de treball amb una representant del govern de la Ciutat de Mèxic. Vilanova, delegat oficial del Club en la minigira del FCB Legends a Mèxic, s’ha entrevistat amb la secretària d’Educació, Alejandra Barrales Magdaleno. A la trobada oficial hi ha participat també el polític mexicà Adolfo Orive Bellinger.

La reunió s’ha centrat en l’interès del govern de la Ciutat de Mèxic d’apropar-se al Barça per tal de conèixer les possibilitats de crear una instal·lació de formació permanent en aquesta capital americana per atendre els més joves.

Per part del FC Barcelona, la reunió ha servit per comunicar a la representant política del govern de la Ciutat de Mèxic l’interès per millorar i aprofundir les relacions amb aquest país, un dels territoris estratègics del Club per al creixement comercial i social en l’àmbit global.

Segons la secretària Barrales, el FC Barcelona podria ajudar a trencar la tendència de gran part de la joventut mexicana de no pensar mai en el futur i també ajudar els joves a aprendre uns valors personals sòlids que contribueixin a millorar les seves vides a través del futbol.

L’interès de la secretària ha estat també conèixer les característiques de les empreses patrocinadores i els partners de les FCB Escoles al món. I de la conversa mantinguda es desprèn l’interès de la Ciutat de Mèxic per iniciar programes tutelats pel FC Barcelona. De fet, la secretària Barrales ha comentat que el seu govern fins i tot ja té pensat un espai dedicat als més joves.

Les dues parts han deixat les portes obertes a una futura col·laboració i a mantenir més converses. A la capital mexicana hi viuen 9 milions de persones, i durant el dia la població flotant total és de 12 milions.

Forts vincles del Club amb Mèxic

El FC Barcelona té una forta relació amb Mèxic i compta amb diversos patrocinadors en aquest país: la marca de cerveses TeCate, patrocinador per a Mèxic, així com Gillete, Movistar i Big Cola, que són patrocinadors per a tota Llatinoamèrica, incloent-hi també el territori mexicà. A la capital el FCB disposa d’una FCBotiga, mentre que la Fundació FCB col·labora amb la Fundació Rafael Márquez en programes d’ajuda a infants de zones amb problemes socials.

El directiu Pau Vilanova té una àmplia trajectòria de servei al FC Barcelona. Del 2003 al 2005 va formar part de la Comissió Social, i des del 2010, de la mà de Sandro Rosell, va assumir el càrrec de directiu en cap de la Comissió Social, i va ser un dels directius del Club que més relació han tingut amb el món de les penyes.

Amb la directiva actual, presidida per Josep Maria Bartomeu, Vilanova enfoca la seva activitat a l’Àrea Social, especialment en temes relacionats amb les penyes, la Fundació i les activitats globals de l’FCB Escola.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut