Josep Maria Bartomeu: “Amb Messi som universals”

Josep Maria Bartomeu: “Amb Messi som universals”

En una àmplia entrevista al diari italià 'La Repubblica', el president blaugrana defensa el model de la Masia i la filosofia de joc que ha portat tants èxits

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha concedit una entrevista al diari La Repubblica en què repassa la transcendència de la figura de Leo Messi, la importància de la filosofia de joc i del model de la Masia. Sobre Messi, que aquest dilluns podria rebre la seva cinquena Pilota d’Or, assegura que “s’ho mereix tot”. “És el més gran de la història, ho diuen les xifres i no s’aturarà aquí”, afegeix. En aquest sentit, Bartomeu afirma que “no n’hi ha hagut mai a la història un com ell i ningú se l’endurà”.

La irrupció de Messi va arribar després de molts altres mites futbolístics que han vestit la samarreta del Barça. “Hem tingut grans jugadors, des de Kubala i Luis Suárez. Cruyff, de jugador, ens va treure de l’oblit, i com a tècnic ens va fer entrar al mapa amb la Copa d’Europa del 1992. Amb Ronaldinho ens vam convertir en globals, però amb Messi som universals”, explica Josep Maria Bartomeu.Neymar estarà al Barça el màxim temps possible. Aquí se sent estimat

A Zuric, Messi i Neymar Jr coparan dues de les tres posicions del podi de la Pilota d’Or. Bartomeu, en la prèvia de la Gala, també es desfà en elogis cap al brasiler: “Neymar estarà al Barça el màxim temps possible. Aquí se sent estimat”. Tots dos, juntament amb Suárez, formen el trident d’atac del Barça: “Ningú no se’ls endurà”.

L’eix dels èxits històrics del FC Barcelona és el model i la filosofia de joc, que ve de molt lluny: “No volem guanyar de qualsevol manera. És l’escola holandesa de Michels, Cruyff, Van Gaal i Rijkaard. Al centre de totes les decisions hi ha la pilota; si la tractes bé, t’ho recompensa”. El que ha provocat això és el respecte del món del futbol: “Som un club global, respectat i estimat, amb la missió de divertir. A l’estranger em diuen: ‘No sóc seguidor del Barça, però em captiva’”.

Finalment, Josep Maria Bartomeu valora i explica el projecte de l’Espai Barça. “És un projecte social, per remodelar una àrea única al món i servir els nostres socis. El Camp Nou és del 1957, i el portarem al futur. Quan l’Espai Barça estigui llest, el 2021, el meu mandat expirarà; serà el meu llegat”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut