Blaugranes a l’Europeu: Les deu curiositats que has de saber

Blaugranes a l’Europeu: Les deu curiositats que has de saber

La disputa del Campionat d’Europa de seleccions d’handbol marca l’actualitat blaugrana del mes de gener, i us expliquen diverses dades vinculades a l’handbol blaugrana

Divendres arrenca l’Europeu de seleccions d’handbol a Polònia amb la participació d’onze jugadors del FC Barcelona Lassa. A la vegada, Jallouz i Saric jugaran els campionats africà i l’asiàtic. Tot plegat ofereix unes dades que us passem a relatar.

1.- Al llarg de les 12 edicions dels campionats d’Europa de seleccions d’handbol, hi han assistit 48 jugadors del FC Barcelona.

2.- Dinamarca 2014 i ara Polònia 2016 són les edicions amb més presència blaugrana, amb 11 jugadors.

3.- Els jugadors del Barça d’handbol han format part de 15 seleccions: Espanya, Suècia, Croàcia, Iugoslàvia, França, Sèrbia, Hongria, Eslovènia, Dinamarca, Rússia, Txèquia, Macedònia, Bielorússia, Polònia i Islàndia.

4.- Per primera vegada a la història un jugador del FC Barcelona, Wael Jallouz, jugarà el campionat d’Àfrica. Idèntic cas és el de Danjel Saric, però al campionat asiàtic de seleccions.

5.- Els jugadors blaugrana han assolit 31 medalles: 7 ors, 11 argents i 13 bronzes.

6.- Svensson i Franzen, amb Suècia, Fernández, Karabatic i Sorhaindo, amb França, i Hvidt i Noddesbo, amb Dinamarca, han estat els blaugranes que van tornar a Barcelona amb la medalla d’or de l’Europeu.

7.- Guijosa, Barrufet, Juanín i ara Víctor Tomás són els jugadors que més Europeus han jugat mentre vestien la samarreta blaugrana: quatre.

8.- L’Europeu de Dinamarca 2014 va ser on més medalles van obtenir els jugadors del FC Barcelona: dues d’or, una d’argent i cinc de bronze.

9.- Rico, Olalla, Masip i Urdangarin van ser els primers jugadors del Barça que van jugar un Europeu de seleccions, a Portugal el 1994.

10.- Dels 17 jugadors del primer equip del Barça Lassa, només quatre continuen a Barcelona: Ariño, Sarmiento, Ruesga i Jicha.  

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut