Estrena a TV3 del documental ‘Josep Suñol: un crit valent’

Estrena a TV3 del documental ‘Josep Suñol: un crit valent’

El programa ‘Sense ficció’ emet la cinta aquest dimarts (21.55 h), i Barça TV ho farà el dia 17 amb una tertúlia en què participaran el vicepresident Carles Vilarrubí, Francesc Escribano i Pere Arquillué

El documental ‘Josep Suñol: un crit valent’ s’estrenarà en exclusiva pel mercat televisiu en el programa Sense ficció, de TV3, aquest dimarts 9 de febrer a les 21.55 hores. Aquest és un projecte que ha estat impulsat pel FC Barcelona i realitzat per Minoria Absoluta, amb la direcció de Francesc Escribano i amb l’actor Pere Arquillué en el paper del president barcelonista assassinat per les tropes franquistes a l’agost del 1936. Per la seva banda, Barça TV emetrà el documental el dimecres 17 a les 22.00 hores conjuntament amb una tertúlia en què participarà el vicepresident de l’Àrea Internacional i Institucional, Carles Vilarrubí, a més d’Escribano, Arquillué i l’historiador Josep Maria Solé i Sabaté.

El vicepresident de l’Àrea Internacional i institucional, Carles Vilarrubí, ha estat aquesta tarda en el programa Divendres que presenta Helena García Melero per parlar de l’estrena de demà al ‘Sense ficció’.

El documental va viure la seva presentació en societat el 18 de gener passat amb una projecció al cinema Aribau amb la presència de les principals autoritats del país, encapçalades pel president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont. ‘Josep Suñol: un crit valent’ ha estat el colofó de l’Any Suñol que la Junta Directiva blaugrana va dedicar a la restauració de la figura històrica de Josep Suñol i Garriga durant el 2015.

Amb un guió escrit per David Castillo i la realització a càrrec de David Barragán, el documental té una durada de 50 minuts i compta amb elements de ficció i també recull els testimonis de diferents personatges de la vida barcelonista. ‘Un crit valent’ pretén ser un homenatge vibrant i original a la figura i l’obra de Josep Suñol, un personatge irrepetible en la història del FC Barcelona i de Catalunya.

Sense Ficció és un programa dirigit i presentat per Joan Salvat que té com a principal objectiu emetre els millors documentals que es fan arreu del món, i també els documentals de producció pròpia que han marcat estil a TV3.

Paraules de Carles Vilarrubí, vicepresident del FC Barcelona, al programa Divendres de TV3:

“El president Suñol és un personatge desconegut per tothom, que va morir afusellat i que els guanyadors de la Guerra Civil van fer desaparèixer qualsevol referència a la seva persona. Per això hem volgut rendir-li homenatge amb la celebració de l’Any Suñol i amb aquest documental que ens apropa a la seva figura i a tot allò que va defensar”.

“Va ser president del Barça durant un any, perquè a l’inici de la Guerra Civil no va voler fugir. Va decidir anar al front a donar suport als defensors de la República, i va ser afusellat a causa d’una equivocació en la ruta que va seguir el cotxe en què viatjava”.

“Josep Suñol va ser diputat, president de l’Automòbil Club de Catalunya, editor del setmanari esportiu ‘La Rambla’ i president del FC Barcelona. Des de tots aquests llocs es va encarregar de buscar la integració entre l’esport i la ciutadania. Va ser un home progressista i avançat al seu temps”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut