L’Arsenal avança a la FA Cup però perd terreny a la Premier

A falta de tres setmanes per enfrontar-se als de Luis Enrique, el conjunt ‘gunner’ ha superat dues rondes de Copa però s’ha allunyat del lideratge a la Lliga

La visita del FC Barcelona al camp de l’Arsenal en l’anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions (23 de febrer) està cada vegada més a prop. En el darrer mes de gener i en aquest principi del mes de febrer, el Barça ha consolidat el seu lideratge a la Lliga i ha avançat etapes a la Copa del Rei fins a la semifinal, mentre que l’Arsenal ha passat dues rondes de la FA Cup. Els londinencs, però, han perdut el lideratge de la Premier League i s’han vist superats pel Leicester City i el Tottenham. Després de guanyar aquest diumenge el Bournemouth (0-2), l’equip d’Arsène Wenger es troba en el tercer lloc de la taula.

En els darrers enfrontaments de l’Arsenal, Wenger ha pogut gaudir del bon moment de forma de Giroud i Bellerín, i recentment ha recuperat dues peces clau com Alexis i Coquelin de cara a l’enfrontament dels vuitens de final de la Lliga de Campions. El conjunt anglès, però, va encadenar tres partits sense veure porta, i això ha perjudicat la seva trajectòria a la Lliga.

A continuació repassem l’evolució de l’Arsenal en les últimes cinc setmanes de competició:

Pas ferm a la Copa

A la FA Cup, competició en què l’Arsenal defensa el títol, no va tenir problemes per eliminar el Sunderland (1-3) en un partit que va haver de remuntar, i es va desfer del Burnley  (2-1) a l’Emirates Stadium per avançar fins a la cinquena ronda de la competició.

Problemes a la Premier League

El dia 13 de gener el conjunt londinenc va disputar un partit boig a Anfield contra el Liverpool, en què va remuntar un 1-0 i un 2-1 en contra. Un gol de Joe Allen al minut 93 va provocar l’empat a tres gols.

Quatre dies més tard, l’Arsenal va ser incapaç de passar de l’empat a zero en un camp complicat com el de l’Stoke City, en un matx en què van brillar Cech i Butland, els porters que disputaven el partit. I el dia 27 de gener van perdre en el derbi londinenc contra el Chelsea  (0-1). Diego Costa va decidir el matx a la primera meitat i els gunners van jugar en inferioritat durant més de 70 minuts.

El darrer partit en què els londinencs no van aconseguir la victòria va ser a casa davant el Southampton, on no van passar de l’empat a zero. Aquest diumenge 6 de febrer l’Arsenal ha trencat la seva mala ratxa amb una victòria còmoda al camp del Bournemouth, amb una gran actuació de Mesut Özil, que està sent el jugador més destacat de l’equip aquesta temporada. El migcampista alemany ha estat l’autor del primer gol al minut 23, i en la jugada següent Oxlade-Chamberlain ha sentenciat amb la segona diana gunner.