Badalona – Juvenil B: Lluiten la Lliga fins a l’últim sospir (0-4)

El conjunt de Quique Álvarez ha fet els deures en superar de manera clara el Badalona (0-4), però no aconsegueix el títol de Lliga, ja que la Damm també ha sumat els tres punts

El Juvenil B del FC Barcelona no ha pogut culminar una remuntada heroica a la Lliga Nacional. El conjunt entrenat per Quique Álvarez havia de sumar els tres punts –i ho ha fet– a la darrera jornada de campionat contra el Badalona i esperar que la Damm, el líder, no ho fes. Els cervesers, que han començat perdent al camp del cuer de la categoria, han acabat remuntant i assegurant-se el títol de Lliga.

Els blaugranes han fet els deures i han enllestit el matx en una primera part formidable, durant la qual han marcat els quatre gols del partit i han deixat sense opcions el conjunt badaloní. Els doblets de Monchu i Guillem Jaime han sentenciat el matx als primers 45 minuts. De fet, al descans el Juvenil B era, virtualment, campió de la Lliga Nacional, ja que la Damm queia per dos gols a zero al camp de l’Escola de Futbol Gironès-Sàbat. A la segona part, però, el marcador s’ha mantingut a la Ciutat Esportiva, però no a Girona, on la Damm ha fet sis gols per remuntar i assegurar-se el títol.

Una remuntada de coratge

Al final de la jornada 26 el Juvenil B estava a dotze punts (61-49) de la Damm i a nou del Cornellà, que era el segon classificat. Des d’aleshores, els de Quique Álvarez no han perdut cap partit de Lliga –sis victòries i dos empats– i s’han quedat a només un punt d’aconseguir una gesta admirable. Cal afegir que el rendiment del Juvenil B al darrer tram de temporada té encara més mèrit tenint en compte que Abel Ruiz i Jordi Mboula no han pogut participar en un considerable nombre de partits en estar concentrats amb la selecció espanyola sub-17 per jugar l’Europeu. Els blaugranes, doncs, acaben la Lliga en segona posició amb 69 punts i 21 victòries en 34 partits, després d’haver fet un total de 77 gols.