IV Edició dels Diàlegs Acadèmics ‘Ernest Lluch d'Economia i Futbol’

IV Edició dels Diàlegs Acadèmics ‘Ernest Lluch d'Economia i Futbol’

La jornada d’enguany se centra en ‘Una mirada econòmica al futur del futbol’, i tindrà lloc el proper 6 de juny a les 17 hores a l’Auditori 1899

El dilluns 6 de juny, a les 17 hores a l'Auditori 1899 del Camp Nou, tindrà lloc la IV edició dels Diàlegs Acadèmics Ernest Lluch d’Economia i Futbol, organitzats per la Fundació Ernest Lluch i l’Àrea Institucional del FC Barcelona.

Aquesta jornada, centrada en ‘Una mirada econòmica al futur del futbol’, serà una bona oportunitat per dialogar sobre els elements més importants que marcaran l’economia en el futur del futbol, i relacionant l’evolució de l’esport professional a Amèrica i a Europa, els seus elements de convergència i els elements que encara distingeixen ambdós models.

L’acte comptarà amb l’assistència dels vicepresidents del FC Barcelona Carles Vilarrubí, Manel Arroyo i de la vicepresidenta Susana Monje; el president de la Fundació Ernest Lluch, Joan Majó; el Dr. Jaume García, catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat Pompeu Fabra, així com els participants en el diàleg i en la posterior taula rodona.

D’aquesta manera, la jornada constarà de dues parts diferenciades: primerament, el diàleg que duu per títol ‘Una mirada econòmica al futur del futbol’. El diàleg serà presentat pel Dr. Jaume García, i comptarà amb la participació del Dr. Stefan Késenne, catedràtic d’Economia a la Universitat d’Anvers i de Lovaina (Bèlgica) i de Simon Kuper, periodista del Financial Times.

Seguidament, una taula rodona que, sota el nom ‘Una anàlisi des de l’experiència dels Clubs’, treballarà a l’entorn de l’experiència i la perspectiva de casos concrets de la Lliga espanyola. Hi prendran part Manel Arroyo, vicepresident de l’Àrea de Màrqueting i Comunicació del FC Barcelona; Álex Aranzábal, expresident de la SD Eibar i doctor en Economia i Direcció d’Empreses per la Universitat de Deusto; i Eduardo Bandrés, catedràtic d’Economia Aplicada a la Facultat d’Econòmiques de la Universitat de Saragossa.

Els precedents

El FC Barcelona i la Fundació Ernest Lluch van signar el 2013 un conveni que estableix un marc global de col·laboració entre les dues entitats. Fruit d’aquesta aliança i de les inquietuds de qui en dóna el nom, així com els interessos per la reflexió i la divulgació de la cultura i l’esport que comparteixen les dues parts, es va acordar instaurar una conferència acadèmica anual sobre economia i futbol, que en l’edició de l’any passat va prendre el nom de Diàlegs Ernest Lluch d’Economia i Futbol.

La primera Conferència Acadèmica Ernest Lluch d’Economia i Futbol es va celebrar el 17 de juny del 2013 i va tenir com a eix ‘L’impacte de la crisi al futbol’; la segona va tenir lloc el 28 de maig del 2014, centrada en ‘L’Estadística al servei del futbol’; pel que fa a la darrera, celebrada el 27 d’abril del 2015, va girar a l’entorn d’‘El vector futbol en l’economia’.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut