“El balanç del curs és molt bo”

“El balanç del curs és molt bo”

Jordi Roura i Aureli Altimira, responsables del futbol formatiu amateur de l’FC Barcelona, analitzen a l’Hora B de Barça TV una temporada 2015/2016 que ha estat marcada per la sanció FIFA

Jordi Roura i Aureli Altimira, responsables del futbol formatiu amateur de l’FC Barcelona, fan un balanç molt positiu de la temporada 2015-2016, tot i que encara queden per disputar-se els Campionats de Catalunya infantil, aleví i benjamí aquest cap de setmana a Martorell. Les vuit lligues guanyades, amb ple dels quatre equips cadets i infantils, i els 45 tornejos que s’han conquerit durant la temporada per part dels 13 equips del futbol formatiu amateur fan que tots dos assegurin que “el balanç del curs és molt bo”, malgrat que ha estat una temporada molt complicada a nivell humà i competitiu per culpa de la sanció FIFA.

Aquestes són algunes de les reflexions que han fet al programa Hora B de Barça TV.

La sanció FIFA

Roura: “Ens ha afectat molt. Ha estat molt difícil a nivell humà. Cada cap de setmana teníem 58 nanos parats a la banqueta sense poder jugar i sense entendre, en molts casos, per què no podien fer-ho. Vull felicitar a aquests nanos, als que vam fitxar i no van poder jugar fins al gener, per què van tenir una actitud extraordinària”.

Altimira: “L’experiència ha estat enriquidora per als jugadors i per als entrenadors. Hi ha hagut jugadors que amb plantilles reduïdes han guanyat experiència. I els entrenadors han hagut d’aprendre a gestionar plantilles reduïdes fins al gener i llargues després del gener. Ara queda l’última part de la sanció, que és haver de donar més baixes a les plantilles massa llargues”.

La captació

Altimira: “La nostra idea és la de centrar-nos en el futbol català. Catalunya és el millor planter de l’Estat. Nosaltres dos hem estat a la Masia i sabem què és sentir el Barça des de petit. Trobar un Messi a l’estranger és molt difícil. És millor buscar un Puyol, un Xavi, un Piqué i, de tant en tant, un Iniesta. Hem de mirar el mercat català i completar els nostres equips amb algun jugador de l’Estat que millori el que tenim”.

L’ADN Barça

Roura: “Tenim molt clara la idea de joc. La forma de jugar no ha canviat. L’únic que fem es evolucionar el concepte. Hi ha registres nous, però sense perdre mai la nostra essència. Vaig estar amb Cruyff i vaig treballar amb Guardiola i Tito Vilanova. Tant l’Aureli com jo no coneixem una altre manera d’entendre el futbol que l’ADN Barça”.

Els futur dels jugadors

Roura: “Són joves i poden passar moltes coses, però n’hi ha uns quants amb possibilitats. El Cadet A és molt bon equip. Allà hi ha quatre o cinc jugadors amb possibilitats. Però també n’hi ha al Cadet B o als Infantils”.

Altimira: “S’ha de tenir paciència. Hi ha fornades bones i altres que no ho són tant. Si surt un jugador per any al primer equip ja és un èxit. És important que al primer equip hi hagi futbolistes del planter, perquè són els que millor entenen i coneixen la casa. Sabem que la nostra tasca es fonamental”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut