El FC Barcelona i el Servei Meteorològic de Catalunya signen un conveni de col·laboració

El FC Barcelona i el Servei Meteorològic de Catalunya signen un conveni de col·laboració

El Club rebrà diàriament informació útil per gestionar els seus terrenys de joc i per a l'organització d'esdeveniments a les seves instal·lacions

El FC Barcelona i el Servei Meteorològic de Catalunya han signat un conveni de col·laboració que uneix ambdues entitats per cooperar conjuntament en matèria meteorològica. L’objectiu d’aquest acord, vigent fins al 30 de juny del 2017, és facilitar informació al Club per gestionar els seus terrenys de joc i l’organització d’esdeveniments a les seves instal·lacions. L’acord l’han signat aquest migdia a les Oficines del Club Josep Maria Bartomeu, president del Club, acompanyat del vicepresident de Relacions Internacionals i Institucionals, Carles Vilarrubí, el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i Oriol Puig, director del Servei Meteorològic de Catalunya.

Fruit del conveni, el FC Barcelona disposarà de dades d’estacions meteorològiques i de la predicció meteorològica per a una eficient gestió dels camps de gespa del Camp Nou i de la Ciutat Esportiva Joan Gamper. El Servei Meteorològic de Catalunya enviarà diàriament les dades meteorològiques enregistrades per l’Estació Meteorològica de la Zona Universitària i de la sortida del PRESCAT (Predicció Estadística per Conjunts a Catalunya) en format de meteorograma per a aquestes instal·lacions. Aquest meteorograma disposarà dels valors previstos de temperatura màxima, temperatura mínima, humitat relativa i amb la sortida gràfica de l’estat del cel previst per al dia en curs i els set següents.

A més, el Servei Meteorològic de Catalunya també enviarà, quan s’emetin, els Avisos de Situació Meteorològica de Perill (SMP) per vent a la comarca del Barcelonès. També posarà a disposició del FC Barcelona el model WRF en format de meteorograma amb un horitzó de prognosi de 48 hores amb resolució horària amb les variables predites de temperatura, humitat relativa, pluja prevista i velocitat del vent i l’estat del cel, tant per al Camp Nou com per a la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

Per la seva part, el FC Barcelona reconeix el Servei Meteorològic de Catalunya com a Assessor Meteorològic del Club i es compromet a difondre la seva relació en la difusió d’aquells actes i presentacions que, per la seva naturalesa, vinguin condicionats de manera important per la meteorologia, indicant sempre que la informació esmentada prové del Servei Meteorològic de Catalunya.

Declaracions del vicepresident del FC Barcelona, Carles Vilarrubí:

“Tenim un dels millors centres de predicció meteorològica d’Europa i podrem tenir, gràcies a aquest acord, una excel·lent percepció del què passarà a nivell meteorològic”.

Declaracions del Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull:

“El Servei Meteorològic és una de els estructures més potents de la Generalitat de Catalunya. Aquest servei aportarà informació immediata al FC Barcelona per tal de poder desenvolupar tota la seva activitat, tant a la zona del Camp Nou com a la Ciutat Esportiva”

Declaracions del director del Servei Meteorològic de Catalunya, Oriol Puig:

“Una part important de l’acord és tota la gestió del Camp Nou i dels camps d’entrenament de Sant Joan Despí. Des del punt de vista de la gespa, és important tenir molta informació relativa a la meteorologia”.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut