Joan Losada i Pol Pla, del Barça de rugbi, jugaran els Jocs de Rio 2016

Joan Losada i Pol Pla, del Barça de rugbi, jugaran els Jocs de Rio 2016

Els dos jugadors de la secció de rugbi del FC Barcelona van assegurar-se l’últim bitllet per al torneig de Rugbi a 7 dels Jocs Olímpics

L’últim campió olímpic de rugbi va ser l’equip dels Estats Units l’any 1924 a París. Aquest esport viurà un moment històric als Jocs de Rio 2016 en tornar a ser esport olímpic en la seva modalitat de 7 jugadors. El rugbi a 7 és més ràpid que el tradicional i molt espectacular, ja que es juga en un camp de les mateixes dimensions que el de rugbi a 15.

Dos blaugranes a Rio

I per a aquesta tornada històrica del rugbi a uns Jocs Olímpics, el FC Barcelona estarà representat amb dos jugadors de la seva secció. Joan Losada i Pol Pla seran dos blaugranes més als Jocs Olímpics després d’aconseguir la classificació en el torneig jugat a Mònaco.

A la fase de grups, els espanyols es van imposar a Corea del Sud per 26-7 i a Mèxic per 28-5, però van caure davant de Hong Kong. Als quarts de final, Espanya va derrotar Irlanda per 17-12 i van repetir el mateix resultat a les semifinals davant de Rússia. A la final, l’equip rival va ser Samoa i els espanyols es van avançar per 12-0, però un parcial de 19-0 els va posar per darrere al marcador. Espanya no va defallir i amb dos assaigs consecutius van tancar el marcador amb un resultat final de 22-19 que els garantia el bitllet per competir a Rio.

Dotze equips classificats per Rio 2016

Aquests són els 12 equips classificats per als Jocs Olímpics: Brasil, Sud-àfrica, Fiji, Gran Bretanya, Nova Zelanda, Argentina, Estats Units, França, Japó,  Austràlia, Kenya i Espanya

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut