Atlètic de Madrid – FC Barcelona: Adéu a la Champions... Ara la Lliga i la Copa (2-0)

Dos gols de Griezmann, el segon de penal amb el Barça bolcat a l’atac, deixen fora de la competició l’actual campió

La Lliga de Campions i el FC Barcelona separen els seus camins fins a la temporada que ve. L’Atlètic de Madrid ha capgirat l’eliminatòria de quarts de final al Vicente Calderón (2-0) i ha deixat l’actual campió fora de la competició. El Barça ha anat de menys a més durant el partit. Els matalassers s’han avançat amb un gol de Griezzman, però l’empenta blaugrana a la segona part no ha donat resultat, i un penal al tram final ha decidit l’eliminatòria. En temps de descompte, un possible penal per mans dins de l’àrea hauria donat l’oportunitat de forçar la pròrroga a un Barça que se centrarà ara en la Lliga i la final de Copa del Rei.

El Barça ha estat inofensiu durant la primera part. L’avantatge de l’anada l’ha portat a no precipitar-se, però la prudència, sumada a l’empenta de l’Atlètic, ha estat contraproduent. Els matalassers han creat tres ocasions de poc perill als primers minuts. No eren suficients per espantar el Barça, però eren un avís. Els de Luis Enrique han assumit el control absolut, però sense capacitat per sorprendre en atac.

La primera aproximació culer ha estat un llançament de falta alt de Messi. Ha estat el preludi de la pitjor notícia que podia arribar abans del descans. I és que superada la mitja hora de joc, Griezmann ha avançat el conjunt matalasser amb una precisa rematada de cap. Ter Stegen havia estat encertat fins al moment, però no hi ha pogut fer res. Amb el gol, l’Atlètic ha fet un pas enrere, i Neymar Jr ho ha intentat amb un xut ajustat que ha aturat Oblak.

Esforç sense recompensa

El descans ha suposat un punt i seguit a l’eliminatòria. Quinze minuts per replantejar coses i buscar el gol que els donés la classificació. La situació sobre la gespa ha estat diferent a la represa. Els laterals del Barça s’han convertit en dos extrems, i el joc s’ha traslladat als voltants de l’àrea matalassera. Tot i així, els blaugranes no s’han tret de sobre el perill local, que ha arribat al contraatac i a pilota aturada. Saúl ha rematat al travesser i Griezmann s’ha topat amb Ter Stegen.

Gabi ha robat la rematada a Piqué quan s’olorava l’empat, i Neymar Jr i Iniesta ho han provat des de totes les posicions. El Barça s’havia rentat la cara i tenia una velocitat més que a la primera part. Luis Enrique ha donat aire fresc amb un doble canvi. Arda i Sergi Roberto han ocupat els llocs de Rakitic i Alves, i el Barça ha anat tancant a poc a poc el seu rival a l’àrea.

El Barça ho ha provat de totes les maneres i s’ha apropat al gol en moltes ocasions. Però amb l’equip bolcat a l’atac, una contra de l’Atlètic ha acabat amb Iniesta fent penal. Griezmann ha repetit, ara des dels onze metres, i al Barça només li ha quedat l'opció de forçar la pròrroga. Ho hauria pogut fer també de penal, però l’àrbitre ha considerat fora de l’àrea unes mans de Gabi. Un adéu cruel a l’actual campió de la Lliga de Campions, que ara se centrarà en el final de la Lliga, de la qual és líder, i en la final de la Copa del Rei contra el Sevilla.