La Junta aborda els incidents succeïts durant el desplaçament a Lió

La Junta aborda els incidents succeïts durant el desplaçament a Lió

Repassem les qüestions tractades per la Junta Directiva del FC Barcelona, reunida aquest dilluns en sessió ordinària al Camp Nou

La Junta Directiva del FC Barcelona, reunida avui en sessió ordinària al Camp Nou, ha tractat sobre les qüestions següents: 

Felicitació als equips de bàsquet i d’hoquei patins per la consecució de la Copa del Rei

 La Junta Directiva felicita l’equip de bàsquet per la consecució de l’edició d’aquest any de la Copa del Rei celebrada a Madrid, la vint-i-cinquena de la història del Club, i a l’equip d’hoquei patins, per haver guanyat per quarta vegada consecutiva aquesta mateixa competició a la final disputada ahir a Reus.

 Mesures en relació amb els incidents al desplaçament a Lió

 La Junta Directiva ha estat informada de tots els detalls en relació amb els incidents que van ocasionar un grup d’aficionats radicals del Barça en el decurs del desplaçament a Lió, amb motiu del partit de la UEFA Champions League contra l’Olympique. La Junta condemna aquests fets i lamenta molt les molèsties i el mal tràngol que van patir la resta d’aficionats desplaçats. La Junta té un compromís absolut amb la lluita per erradicar qualsevol comportament violent, sigui on sigui, i per garantir que els desplaçaments amb qualsevol equip del Club es puguin desenvolupar de manera confortable, pacífica i segura.

 Per aquest motiu va implementar immediatament un paquet de mesures. A hores d’ara, tot i que el procés d’identificació dels participants en els incidents encara no s’ha completat, ja s’han pres algunes mesures cautelars en relació amb les persones ja identificades. Basant-se en la informació obtinguda, el Club ha suspès cautelarment, i amb efectes immediats, un grup de socis i dues penyes per accedir a entrades i per als desplaçaments que organitza.

 Un cop finalitzat aquest procés, que està sent compartit amb la Comissió de Disciplina del Club, s’emprendran les accions disciplinàries oportunes pel que fa a tots aquells que ostentin la condició de soci. De la mateixa manera, la Confederació Mundial de Penyes, que té delegada la gestió del repartiment de localitats als penyistes, seguirà el mateix procediment en relació amb tots aquells que tinguin la condició de penyista. En aquests moments la Confederació està elaborant un protocol que incorpora més mecanismes de control i supervisió de les entrades que s’assignen als penyistes, i tot un seguit de mesures sancionadores.

 Finalment, la Junta també ha estat informada del contingut de la queixa formal que es va traslladar a la UEFA com a organitzadora de la competició. En aquest escrit el Club recorda, entre altres extrems, que es va oposar radicalment a la decisió presa per la policia francesa d’acord amb els responsables de l’Olympique, i que va permetre que un grup d’aficionats radicals, que havien viatjat sense entrada, poguessin accedir a l’estadi i s’ubiquessin a la zona reservada als nostres aficionats.

 Aprovació del Projecte Palau

La Junta Directiva ha aprovat una nova organització funcional per a la gestió del Palau Blaugrana i del Nou Palau. Aquest canvi organitzatiu respon a la necessitat de dotar de major eficàcia i eficiència la gestió d’aquesta instal·lació. L’objectiu és gestionar l’actual Palau Blaugrana com una unitat de negoci sostenible, amb un equip específic i transversal dependent del director d’Esports Professionals, i preparar la transició cap al Nou Palau amb un model de gestió directa. Aquesta transversalitat afectarà diverses àrees de gestió: des de l’Àrea d’Operacions, passant per la de Màrqueting, Comercial, Ticketing i Events.

 Aquest nou model, que s’implementarà immediatament, comportarà la potenciació de la personalitat social dels Esports Professionals i del Nou Palau; la creació d’un nou concepte d’entreteniment basat en el perfil del nostre consumidor potencial; la revisió de la política d’abonaments, entrades i invitacions; el desplegament d’una estratègia per captar els turistes que s’apropen al Club; l’establiment de noves aliances estratègiques; o l’organització d’un Gameday per a cadascun dels equips professionals.

 Presentació de la jornada ‘Barça: femení, plural’

 La Junta Directiva ha estat informada del programa de la jornada que el grup Edelmira Calvetó ha organitzat el dia 8 de març amb motiu del Dia de la Dona. Sota el títol Barça: femení, plural, la jornada tindrà com a eix vertebrador el paper dels esports amateurs com a instruments per a la incorporació de la dona al món de l’esport, i la construcció de la marca personal en l’esport femení en l’àmbit professional.

 La jornada constarà de cinc ponències en què es parlarà de l’esport femení com a element integrant del Barça, que comparteix la seva filosofia i essència, començant pel futbol; es presentarà l’informe de la Fundació Barça, en què s’expliquen les limitacions que tenen les noies per a la pràctica de l’esport; s’escoltarà l’experiència de diverses representants dels esports amateurs del Club; s’analitzarà la creació i el desenvolupament de la marca personal en l’esport femení per part de dues especialistes en la matèria; i els representants de tres dels principals espònsors del Club, Stanley, Gillette i Nike, donaran la seva visió sobre la política que segueixen les grans marques a l’hora de decidir-se pel patrocini de l’esport femení.

En el decurs de la jornada també es farà el lliurament del Premi Edelmira Calvetó. Enguany, atès que la jornada estarà molt focalitzada en els esports amateurs, les premiades seran dues dones que van ser pioneres al món del bàsquet: Encarna Hernández, més coneguda com la Niña del Gancho, una de les primeres jugadores del Barça de bàsquet; i Maria Planas, l’entrenadora que va contribuir decisivament a la promoció i al salt qualitatiu i competitiu del bàsquet femení.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut