El Betis, igual de fiable al seu estadi i a domicili

El Betis, igual de fiable al seu estadi i a domicili

El rival del Barça d’aquesta jornada té la salvació a la butxaca gràcies a un curs en què ha sumat tant al Benito Villamarín (21 punts) com a domicili (20)

Amb 41 punts nou de marge respecte a les posicions de descens a falta de tres jornades de Lliga per disputar, el Reial Betis té la permanència a la Primera Divisió assegurada en l’any del seu retorn a la màxima categoria. El conjunt andalús és el proper rival del Barça, aquest dissabte a les 20.30 hores, en el duel de la jornada 36. Els blaugranes es juguen el títol amb l’Atlètic de Madrid i el Reial Madrid, mentre que els sevillans busquen quedar tan amunt com sigui possible a la classificació. La situació tranquil·la del Betis per al tram final del campionat es deu, en gran part, al seu rendiment regular com a local i com a visitant.

I és que el conjunt dirigit per Juan Merino, substitut de Pepe Mel a la banqueta verd-i-blanca, ha sumat pràcticament els mateixos punts al Benito Villamarín i fora del seu estadi. Com a locals, els sevillans han aconseguit 21 punts, amb cinc victòries i sis empats. Com a visitants també han sumat cinc triomfs, a més de cinc empats (20 punts). Un rendiment regular i millorat lleugerament amb el canvi d’entrenador. I és que amb Mel a la banqueta havien sumat 20 punts en 19 jornades, i des de l’arribada de Merino han aconseguit 21 punts en 16 partits.

Golejador destacat i presència exblaugrana

Rubén Castro continua sent el referent del conjunt andalús. El davanter canari és, alhora, el pitxitxi de l’equip: ha aconseguit 17 –dos de penal dels 31 gols dels verd-i-blancs a la Lliga. A més de Castro, destaca al Betis la presència de dos exjugadors del Barça: Xavi Torres i Martín Montoya. El migcampista va jugar durant dues temporades al filial blaugrana, amb el qual va aconseguir l’ascens a la Segona Divisió B. Per la seva banda, Montoya va arribar al conjunt andalús en l’últim mercat d’hivern. Després de sis temporades a la disciplina blaugrana, el lateral va anar cedit a l’Inter de Milà i a mitja temporada va canviar el club interista pel Betis.

Després d’un any a la Segona Divisió, el Reial Betis va tornar a Primera. Els duels entre sevillans i culers són recordats per alguns moments destacats a la història de la Lliga. En el duel de la primera volta disputat al Camp Nou el Barça va guanyar amb claredat per 4-0 amb gols de Westermann en pròpia porteria, de Messi i un doblet de Suárez. Ara, amb només nou punts en joc, la victòria és bàsica per seguir al capdavant en la cursa pel títol de Lliga.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut