Reial Societat – FC Barcelona Femení: Directes cap a les semifinals (1-5)

Les de Xavi Llorens derroten les basques a Las Rozas, amb un gol de Míriam i els doblets d’Alexia i de Bárbara, per seguir el seu camí cap a la Copa de la Reina

El FC Barcelona Femení ha començat amb bon peu aquesta Copa de la Reina. Perquè les noies de Xavi Llorens han derrotat la Reial Societat (1-5) en un partit que s’ha jugat a la Ciutat del Futbol de la RFEF i en què les blaugranes han estat superiors. Com a mínim, en efectivitat. Els gols de Míriam i Alexia Putellas durant la primera meitat, i amb només dos minuts de diferència, han aplanat el camí, mentre que un doblet de Bárbara i un altre gol d’Alexia, ja a la segona meitat, han sentenciat la classificació per a les semifinals de la competició, que es jugaran el proper divendres 24 de juny, també a Las Rozas. El proper rival del Barça Femení a les semifinals serà el Llevant, que s'ha imposat a l'Athletic Club -campió de Lliga- en el seu duel de quarts per 0-2.

Independentment del proper objectiu, però, el que està clar és que les blaugranes han disputat els quarts de final de manera seriosa i solvent, amb una alta concentració. També amb paciència i efectivitat, ja que han aprofitat les ocasions que han tingut per, a poc a poc, superar les txuriurdins. És cert, però, que fins al 0-1 el duel ha estat força equilibrat, amb el Barça intentant dominar una Reial Societat ben plantada sobre la gespa i que ha gaudit d’un parell d’ocasions a través de les botes de Nahikari Garcia, la seva gran referència ofensiva (min 7 i min 26).

Malgrat tot, només dos minuts han canviat el caire del matx. Perquè primer Alexia, a l’extrem esquerre, ha robat l’esfèrica i s’ha inventat una passada de la mort perquè Míriam la rematés al fons de la xarxa (0-1, min 30). Sense pràcticament temps per res, Olga Garcia ha intentat superar Quiñones, però la ‘20’ del Barça ha cedit el rebuig cap a la mateixa Alexia, que ha fet el segon a plaer (0-2, min 32) per tancar el marcador del primer temps.

Redueix distàncies Nahikari, però Bárbara sentencia

Després del descans, i amb canvis a les files dels dos equips, el conjunt d’Igor San Miguel ha aconseguit reduir diferències, amb un driblatge de Nahikari sobre Sandra Paños (1-2, min 65). Però amb aquest gol les de Llorens no s’han desviat del seu camí i, per buscar la tranquil·litat, han mirat cap a la porteria de Quiñones. Alexia (min 68) i Jenni (min 71) han estat a tocar, però ha estat Bárbara –que havia substituït Olga al minut 51– l’encarregada de sentenciar el triomf. Primer, amb una gran definició després d’una magnífica passada interior (1-3, min 75) i, ja al tram final, amb una diana marca de la casa en una assistència d’Aitana (1-4, min 88). Encara hi ha hagut temps per a un gol més, el que ha fet Alexia per posar el punt final a aquests quarts de la Copa de la Reina (1-5, min 92). Les semifinals esperen.