Messi iguala Batistuta com a màxim golejador de l’Argentina

Messi iguala Batistuta com a màxim golejador de l’Argentina

El crac argentí suma 54 gols amb la seva selecció i és el màxim realitzador, com també l’és al Barça, amb un total de 482 dianes

No hi ha més adjectius disponibles al diccionari per definir la grandesa de Leo Messi. S’han esgotat tots en el temps que fa que està a l’elit del futbol mundial. El crac argentí no només és el màxim golejador de la història del Barça amb 482 gols –sumant partits oficials i amistosos–, sinó que des d’aquesta matinada també l’és de l’Argentina després d’igualar Gabriel Batistuta –que tenia el rècord fins al moment– amb 54 gols.

El 10 blaugrana està realitzant una gran Copa Amèrica –4 gols– després de classificar-se per a les semifinals. Després de conquerir-ho tot amb el Barça i de ser el jugador de la història, juntament amb Iniesta, que més títols té amb el Club –28–, ara Messi té l’oportunitat d’aixecar el seu primer títol amb l’Argentina. Messi és una llegenda al Barça i a la seva selecció després de ser també, ara, el màxim golejador. A continuació, repassem les dades dels seus 536 gols que ha fet entre el Barça i l’Argentina.

El Brasil i el Paraguai, les víctimes predilectes de l’astre argentí

Dels 54 gols que Leo Messi ha anotat amb la seva selecció, 50 han estat amb la cama esquerra, dos amb la cama dreta, i dos més, de cap. 46 de les 54 dianes (85%) han estat des de dins de l’àrea, 39 (72,2%) han estat de jugada, 11 des del punt de penal i quatre de falta directa.

Messi ha anotat 27 gols en partits amistosos amb l’albiceleste, 15 a les eliminatòries d’Amèrica del Sud de classificació per a la Copa del Món, 5 als Mundials i, de moment, 7 en les diverses edicions de la Copa Amèrica que ha disputat. El Brasil i el Paraguai han rebut quatre gols de l’astre argentí, i Bolívia, Guatemala, Suïssa, l’Uruguai, Veneçuela i Mèxic han vist com Messi perforava la seva xarxa en tres ocasions.

El 10 blaugrana també ha anotat amb l’Argentina contra rivals de la qualitat de Xile (2), Espanya (2), Colòmbia (2), Croàcia (2), Alemanya (1), Portugal (1) i França (1).

Quatre hat-tricks i sis doblets

L’Apache Tévez i Gonzalo Higuaín són els dos màxims assistents de Messi als gols amb la samarreta de l’Argentina. En total, aquests dos companys han fet set passades de gol a l’astre argentí, mentre que el Kun Agüero l’ha assistit en sis ocasions. A més a més, Messi ha anotat quatre triplets amb la seva selecció, a més de sumar un doblet amb l’albiceleste fins a sis vegades.

D’altra banda, l’astre argentí ha marcat amb l’Argentina en totes les temporades des de la 2004/05. Messi va establir el seu sostre golejador amb l’Argentina els cursos 2011/12 i 2012/13, amb nou gols amb el seu país.

Aquesta temporada 2015/16 ja en suma 7, molt a prop de les seves millors prestacions amb la seva selecció. Amb el gol aconseguit a la fase final de la Copa Amèrica, Messi ja ha igualat Gabriel Batistuta i continua col·leccionant registres històrics, esdevenint a la vegada màxim golejador històric de la selecció argentina i del FC Barcelona.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut