La felicitat i l’orgull de l’MVP Messi, a un pas de guanyar la desitjada Copa Amèrica

La felicitat i l’orgull de l’MVP Messi, a un pas de guanyar la desitjada Copa Amèrica

El rendiment del davanter blaugrana, escollit millor jugador en tres partits de la present Copa Amèrica Centenari, ofereix bones sensacions al combinat argentí per proclamar-se campió

Un Messi feliç, un Messi golejador, un Messi generós i un Messi orgullós de la seva selecció. Així s’està mostrant el davanter blaugrana en la present Copa Amèrica Centenari. El ‘10’ i capità de l’‘albiceleste’ ha estat el líder que ha conduït el conjunt de l’equip de Tata Martino fins a la segona final consecutiva de la Copa Amèrica. Un fet que ha estat reconegut per part de l’organització, que l'ha declarat MVP dels partits contra Panamà, Veneçuela i els Estats Units. “Estic feliç de poder tornar a jugar una final i de superar el rècord golejador de Bati”, va dir Messi després de la semifinal contra els nord-americans.

El fet d’haver començat la Copa Amèrica Centenari amb problemes físics no li ha impedit mostrar-se com la gran estrella de la competició. No va participar en el primer duel contra Xile però sí que va aparèixer en l’última mitja hora del segon duel de la fase de grups davant Panamà. Temps suficient per fer un hat-trick.

Inspirat en faltes directes i assistències

Contra Bolívia va jugar la segona meitat i, ja als quarts de final davant Veneçuela, va ser decisiu amb un nou gol i una assistència. La diana de falta directa i les dues assistències a Lavezzi i a Higuaín en la semifinal contra els Estats Units (0-4) també li han suposat elogis d’arreu del món del futbol. Precisament, l’encert en els tirs directes i la generositat a l’hora de repartir gols han estat dos dels aspectes més destacats de l’argentí aquesta temporada.

Messi acumula aquesta temporada fins a 50 gols (41 amb el Barça i 9 amb els compromisos de la seva selecció) i nou d’aquests han estat des de falta directa. Tot un idil·li. Amb el Barça ha marcat aquest curs set gols de tir directe i en aquesta Copa Amèrica ja en va fer un contra Panamà i l’últim, de gran dificultat, davant dels Estats Units. Pel que fa a les assistències, aquest curs n’acumula 27 (23 amb el Barça i 4 amb l’Argentina).

Registres de rècord amb la selecció

Les cinc dianes que ha fet Messi a la Copa Amèrica l’acosten al Pitxitxi de la competició, propietat del xilè Vargas (6). De tota manera, els cinc gols marcats són el millor registre de Messi a la Copa Amèrica, ja que en sumava tres en el total de les edicions en què ha participat. Els nou gols amb Argentina aquesta temporada igualen els seus millors registres de la temporada 2010/11 i 2011/12 i li han permès convertir-se en el màxim golejador de la història de la seva selecció, amb la qual ha superat les 54 dianes de Batistuta.

La final que es jugarà la matinada del diumenge 26 al dilluns 27 (02.00 hores) serà una nova oportunitat per als blaugranes Messi i Mascherano d’adjudicar-se un important títol amb la selecció, després d’haver lamentat la derrota a l’última Copa Amèrica contra Xile i al Mundial de Clubs davant Alemanya

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut