‘Cas Neymar’: el millor acord possible per evitar un judici de risc

‘Cas Neymar’: el millor acord possible per evitar un judici de risc

Els Serveis Jurídics del Club defensen els termes de l’acord amb la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat amb referència a la causa penal per la contractació del futbolista blaugrana

L’acord de conformitat que el Club està a punt de signar amb la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat pel ‘Cas Neymar’ “és el millor per a l’Entitat”. “No ha estat un plat de bon gust plantejar una decisió en què el Club queda condemnat, però és la menys dolenta de les solucions”. Així ho ha expressat Román Gómez Ponti, el cap de Serveis Jurídics del Club, en la roda de premsa realitzada aquest dimecres a la sala Ricard Maxenchs.

En un acte de transparència per explicar l’acord en el denominat ‘Cas Neymar’, s’ha explicat perquè el FC Barcelona ha hagut d’assumir una multa de 5,2 milions d’euros. L’advocat del Club en aquest cas, Cristóbal Martell, n’ha explicat el motiu: “Davant un risc abstracte de 22 milions d’euros, s’ha vist raonable pagar una multa de 5,2”. “Entre el cel i l’infern existeix alguna cosa que, sense ser el paradís, és raonable. Es tanca una pàgina”, ha exemplificat Martell, assegurant que anar a judici suposava al FC Barcelona haver de fer un aval. “L’acord permet pagar i marxar”, ha insistit.

En el mateix sentit, Gómez Ponti ha expressat que “per molt que es pugui sostenir que no hi ha delicte, a vegades t’has de rendir a l’evidència i pensar que els teus arguments no convencen”. La multa acordada queda compensada amb l’ingrés que es va fer el 24 de febrer de 2014 (autoliquidació complementària per un import global de 13.5 milions d’euros), a falta d’un import per abonar d’1,6 milions d’euros.

Sense absolució de cap mena

Segons s’ha volgut remarcar, el pacte de conformitat que s’està redactant per presentar no s’ha fet a canvi de l’absolució del president Josep Maria Bartomeu i de l’expresident Sandro Rosell. “L’acord no s’ha fet per salvar el coll a un president o expresident de l’entitat perquè no són cartes que es modifiquin, ja que el principi de la legalitat al que estan subjectes no poden deixar d’acusar a algú que d’acord amb la llei mereixen ser acusats”, ha expressat Martell.

Qüestionat per la repercussió del recurs presentat per l’expresident Joan Laporta, Martell ha assegurat que “em produeix perplexitat”. “En el procediment penal s'està acusant el club i per acusar a Bartomeu s'ha de recuperar el delicte fiscal del club del 2014”. Gómez Ponti ha afegit: “Per intentar acusar als senyors Bartomeu i Rosell s’acusa i es vol la condemna del Barça per a un exercici que ja vam aconseguir que quedés tancat”.

Per últim, Gómez Ponti ha comentat que “el Club ha de ser el màxim de transparent possible. Aquest acord quedarà a l’Oficina d’Atenció al Barcelonista perquè qualsevol soci el pugui veure, de la mateixa forma que qualsevol soci pot examinar l’acord de Junta Directiva (s’aprovarà el proper dilluns en la següent reunió de la Junta) i els informes jurídics que es van presentar per defensar l’acord”. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut