Els punts clau de la roda de premsa de balanç de Josep Maria Bartomeu

Els punts clau de la roda de premsa de balanç de Josep Maria Bartomeu

Aquestes han estat les declaracions del president del FC Barcelona en la roda de premsa que s’ha dut a terme a l’Auditori 1899 i que ha servit per valorar el curs 2015/16

Josep Maria Bartomeu ha repassat la temporada 2015/16 en una àmplia compareixença davant dels mitjans de comunicació, en què ha parlat de tots els temes que han sortit en les preguntes formulades per la premsa: des del pla estratègic del Club fins a l’actualitat purament esportiva. Durant la roda de premsa, el president del FC Barcelona ha confirmat que Neymar renovarà el seu contracte en els propers dies, així com l’acord del Club amb el Lió pel defensa francès Umtiti. Per resumir tota la compareixença, aquests han estat els punts més importants.

Els noms propis de l’actualitat esportiva

“El Barça fa dies que ha arribat a un acord amb el Lió per Umtiti a canvi de 25 milions d'euros fixos. No serà oficial, però, fins que pugui venir cap a Barcelona i passar la revisió mèdica”

Neymar vol seguir amb nosaltres. En els propers dies, acabarem de tancar la seva renovació. En cap moment hem vist cap perill, perquè ell vol seguir i nosaltres volem que es quedi”.

“Tots coneixem Leo Messi. Ell sempre vol guanyar i ha decidit deixar la selecció. És un tema molt personal. Messi és del Barça, i li direm que es quedi aquí fins que ho vulgui, però també és patrimoni del món del futbol”.

"Segur que Messi renovarà amb nosaltres. I més tal com està ara, en unes condicions de plenitud màximes. Cada dia juga millor".

“Ens agradaria que Denis Suárez tornés al Club”.

“Els més afectats per la sanció de la FIFA han estat els equips del futbol base. Després de la sanció, però, aquesta serà una temporada normal. Malgrat tot, hem guanyat 54 tornejos, 11 Lligues i cinc Campionats de Catalunya”.

“Ni Bravo ni Ter Stegen marxaran. Tots dos ho fan perfectament a la porteria i són un molt bon mal de cap per a l’entrenador. Mascherano també es quedarà”.

"El Barça compta amb Halilovic per al futur. Es buscarà un club on progressi, no la xifra que rebrem".

“El Barça B està fent canvis per tenir un equip competitiu. Primer, però, mirem els juvenils. Els que no pugen és perquè consideren que no estan preparats”.

“El Sergi Samper és molt interessant per al Club. Els tècnics compten amb ell per al futur primer equip del Barça”.

“Vull donar les gràcies a Xavi Pascual. La seva petjada, juntament amb la d'en Creus, és gran”.

“En el bàsquet, tenim 30 equips NBA per davant de nosaltres i així és difícil crear grups competitius. Tenim un límit estatutari i no tots els jugadors que volem acaben venint. Hem de tornar al model del bàsquet base, perquè ara ja fa anys que no arriba ningú al primer equip”.

El pla estratègic

“El repte és fer-nos més grans per competir en igualtat de condicions. Hem d’estar orgullosos perquè liderem el món de l’esport, no només en l’àmbit esportiu sinó també en l’econòmic”.

“Volem fer un Barça global. Quants més seguidors tinguem arreu del món, més forts serem”.

“Volem mantenir els preus dels abonaments. Volem seguir sent el club dels socis”.

L’Espai d’Animació

“Es pot confirmar que aquesta temporada hi haurà l’Espai d’Animació al Gol Nord. D’aquesta manera, estem donant compliment a un requeriment de la Lliga, que tracta d’ordenar els grups d’animació. Per fer-ho, l’equip de seguretat del Club està en contacte permanent amb els Mossos d’Esquadra”.

L’àmbit econòmic

“Tindrem 60 milions per fitxar, més els possibles ingressos per vendes”.

"Hem tingut un nou rècord d’ingressos d’uns 670 milions d’euros i hem reduït uns 40 milions de deute”.

L’Espai Barça

“El proper semestre posarem en marxa la comercialització del nom del Camp Nou. Sembla que la xifra obtinguda serà major dels 200 milions previstos”.

“La inversió total de Espai Barça són 600 milions d’euros. La forma de pagar aquest Espai Barça serà molt millor per als socis del que ens pensàvem. Vam ser molt conservadors en els càlculs i esperem tenir bones notícies. Per això no tenim cap temor al projecte”.

Patrocini

“Volem el millor acord possible. Quan ho tinguem a punt, o la renovació de Qatar Airways o l’acord amb les altres dues companyies que estan interessades, ho anunciarem”.

Cas Neymar

“El Barça accepta l’acord amb la Fiscalia i Advocacia i accepta un error fiscal en els anys 2011 i 2013. Ho acceptem per incertesa i interpretació. Uns experts ens diuen que el Barça ho ha fet bé, mentre que d’altres que no i que hi podria haver 22 milions de multa. Al final hem tingut una oportunitat de tancar el tema per 5,2 milions d’euros. Així doncs, és un decisió empresarial davant la incertesa”.

“Assumim el pacte com una forma d’acabar amb el tema i poder dedicar-nos a gestionar el Club”.

“Sis de cada deu socis van dir que la decisió de pagar la multa era la correcta. Era una oportunitat de tancar el tema”

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut