Sergi Samper, una vida de blaugrana

Sergi Samper, una vida de blaugrana

El migcampista signarà la setmana vinent el seu nou contracte amb el Club i es convertirà en jugador del primer equip

El migcampista del FC Barcelona Sergi Samper es convertirà aquesta propera setmana en jugador del primer equip. Així ho va anunciar el director d’esports professionals, Albert Soler, en la roda de premsa de presentació del fitxatge de Samuel Umtiti. Samper es convertirà en la quarta cara nova d’aquesta temporada després de les incorporacions de Denis Suárez, Umtiti i Digne.

El migcampista barceloní veurà complert el seu somni i es convertirà en el primer jugador del Club que arriba al primer equip després de passar per totes les categories inferiors. Samper va arribar al FC Barcelona quan només tenia sis anys i va passar una prova de l’FCBEscola. Allà va fer els seus primers passos i va començar a mostrar les seves habilitats. Els tècnics veien en ell un jugador amb molta projecció i amb treball, constància i sacrifici, i va anar pujant de categoria fins a arribar al Barça B. Samper, conscient de la competitivitat, exigència i dificultat d’ascendir al primer equip, sempre ha tingut molt clar el seu objectiu i no ha defallit en l’intent de jugar amb els millors. Això l’ha fet nodrir-se d’unes qualitats i una tècnica específiques per ser un jugador amb clar ADN Barça.

Per això ha confiat plenament en la seva qualitat, i tres temporades al Barça B li han servit per créixer professionalment –dos cursos a Segona Divisió i un a Segona Divisió B– i per preparar-se per fer el salt a l’elit del futbol. Samper ha jugat un total de 103 partits amb el Barça B. El curs passat va ser-ne el capità, i al llarg de la temporada va demostrar el seu lideratge al vestidor. El migcampista, a més, també ha estat internacional espanyol amb totes les categories fins a la sub-21.

Onze partits amb el primer equip

Les seves bones actuacions el van portar a combinar el filial blaugrana amb el primer equip, tant en pretemporades com als entrenaments, fins que el curs 2014/15 Luis Enrique el va fer debutar amb el primer equip en el primer partit de la Lliga de Campions davant l’APOEL al Camp Nou. Des d’aleshores Samper ha jugat un total d’11 duels amb el primer equip, quatre el curs 2014/15 –tres de Copa i un de Champions– i set el 2015/16 –un de Lliga, tres de Copa, dos de Champions i un de Mundial de Clubs. Alguns d’aquests han servit per ajudar l’equip a conquerir títols importants, com ara la Copa del Rei, la Champions i el Mundial de Clubs. Després d’un camí llarg i treballat, Samper tindrà ara l’oportunitat de triomfar al primer equip.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut