Repàs de les actuacions dels jugadors del FC Barcelona a l’Eurocopa 2016

Piqué, Busquets, Alba, Iniesta, Rakitic, Turan, Vermaelen i Ter Stegen han representat Espanya, Croàcia, Bèlgica, Turquia i Alemanya respectivament

L’Eurocopa 2016 posarà el punt final aquest diumenge amb la final Portugal-França. Després de l’eliminació de l’Alemanya de Ter Stegen a les semifinals davant la selecció francesa, ja no queda cap representant blaugrana a la final de l’edició d’enguany. Piqué, Busquets, Alba, Iniesta, Rakitic, Turan, Vermaelen i Ter Stegen han representat les seleccions d’Espanya, Croàcia, Bèlgica, Turquia i Alemanya respectivament. A continuació, repassem les dades dels vuit jugadors internacionals:

GERARD PIQUÉ

Un dels baluards i líder de la defensa de la selecció espanyola. Ha mostrat seguretat i ha consolidat el seu bon estat de forma. Titular en tots els partits, Piqué ha disputat tots els minuts de joc (360), ajudant amb un gol davant la República Txeca, sense rebre cap targeta i fent només dues faltes.  Amb la pilota als peus, durant la seva estada a la competició, Piqué ha enregistrat 231 passades i ha patit dues faltes.

JORDI ALBA

El lateral de l’Hospitalet ha estat una peça clau per a Vicente del Bosque. Des de l’onze inicial en tots els partits de la selecció espanyola, Jordi Alba ha comptat amb 351 minuts de joc que ha aprofitat per sumar un 93% d’encert en les seves passades (239/256). Sense la pilota, el ‘18’ blaugrana ha patit tres faltes, n’ha comès dues i ha vist una targeta groga.

SERGIO BUSQUETS

Controlador total del mig del camp. Ha estat titular en els quatre partits i ha donat sentit al joc combinat de la selecció espanyola. El migcampista de Badia del Vallès no s’ha deixat cap minut per jugar, amb un 94% d’encert en les passades (281/298), set faltes patides i tres de fetes, per una de les quals va veure la targeta groga.

ANDRÉS INIESTA

És un altre dels jugadors blaugrana que han jugat tots els partits de principi a fi. És el jugador de la selecció que més passades ha fet (327), aportant un ritme desequilibrant sobretot en la fase de grups. El migcampista manxec, nominat millor jugador del torneig a l’edició del 2012, ha estat escollit l’MVP del partit en dues oportunitats ens els partits jugats contra la República Txeca i Turquia.

IVAN RAKITIC

El jugador croat va liderar la seva selecció aportant seguretat i lideratge al mig del camp. Va jugar 380 minuts en tota la competició i va marcar un golàs que va significar el 0-2 davant la República Txeca. Tot i això, els croats van acabar empatant el partit (2-2). Rakitic ha registrat un 82% d’encert en les passades (89/109) i ha estat el segon jugador de la seva selecció que ha patit més faltes.

ARDA TURAN

El capità de la selecció turca ha estat indiscutible en els esquemes de Fatih Terim, seleccionador de Turquia. Ha jugat 245 dels 270 minuts possibles, i ha completat amb èxit el 88% de les passades (99) que ha intentat (113). El jugador blaugrana turc no ha vist cap targeta, ha estat un dels jugadors que més faltes ha patit (5), i només n’ha fet una.

THOMAS VERMAELEN

Indiscutible per a Marc Wilmots, seleccionador de Bèlgica, Vermaelen ha disputat tots els minuts possibles (360) i només es va perdre l’eliminatòria de quarts de final davant de Gales per acumulació de targetes. El central ha completat el 94% de les passades que ha fet (132/139) i ha estat clau en l’eix de la defensa belga.

MARC-ANDRÉ TER STEGEN

El porter blaugrana ha viscut la seva primera Eurocopa però no ha participat en cap partit. Ter Stegen va caure eliminat de la competició a les semifinals davant de França.