Samuel Umtiti: Potència, joventut i opcions per a la defensa

Samuel Umtiti: Potència, joventut i opcions per a la defensa

L’internacional francès, de 22 anys, es desenvolupa tant al centre de la defensa com al lateral esquerre i és protagonista habitual de les jugades a pilota aturada

Samuel Umtiti arriba al FC Barcelona per reforçar la línia defensiva de l’equip de Luis Enrique. El francès, d’origen camerunès i de només 22 anys, aterrarà a Barcelona procedent de l’Olympique de Lió, on ha estat un habitual als onzes inicials durant les últimes temporades. I és que amb el subcampió de la Ligue 1 va disputar un total de 38 partits -30 a la Lliga- i va marcar un gol durant l’últim curs. Sorgit de les categories inferiors del club lionès, Umtiti va arribar al primer equip la temporada 2011/12. Des d’aleshores, el nou jugador blaugrana ha disputat un total de 170 partits, ha marcat cinc gols i ha repartit dues assistències.

El francès donarà moltes possibilitats a la defensa del Barça, ja que pot actuar tant a l’eix com al lateral esquerre. Nascut el 14 de novembre del 1993, Umtiti es caracteritza també per la potència física. No és excessivament alt (1,81m), però compta amb un físic que li permet ser protagonista a les jugades a pilota aturada, tant en la rematada com en els refusos. Amb la samarreta de l’Olympique de Lió, Umtiti ha marcat més d’un gol amb xuts exteriors en segones jugades. A més, tot i la seva curta edat, ha demostrat dots de lideratge actuant puntualment com a capità en el seu anterior club.

El nou futbolista culer ha estat sots-campió de l'Eurocopa celebrada al seu país. Umtiti, que va passar prèviament per tots els equips de les categories inferiors dels bleus i que va ser campió del món sub-20 el 2013, va ser convocat per Deschamps sense haver debutat amb l'absoluta. L'oportunitat li va arribar als quarts de final contra Islàndia. El bon rendiment mostrat sobre la gespa li va permetre disputar, també, tots els minuts de la semifinal contra Alemanya i la final davant Portugal, assumint un rol important en partits decisius. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut