Lucas Digne, velocitat i precisió per la banda

Lucas Digne, velocitat i precisió per la banda

L’internacional francès de 22 anys arriba al Barça per reforçar el lateral esquerre i aportar joventut, projecció i rapidesa

Lucas Digne, de 22 anys, és un defensa francès que arriba al FC Barcelona per reforçar el lateral esquerre. Sorgit de les categories inferiors del Lille, va arribar al primer equip la temporada 2011/12. Les seves bones actuacions van fer que el PSG es fixés en ell i el 2013 s’incorporés a les seves files. Hi va jugar durant dues temporades –2013/14 i 2014/15– on va tenir una presència prou destacada. El curs passat, però, Digne va jugar en condició de cedit a la Roma amb l’objectiu d’agafar més experiència i créixer futbolísticament. Ara, el defensa francès aterrarà a Barcelona per reforçar el lateral esquerre de l’equip de Luis Enrique.

Tot i la seva joventut, Digne ha jugat 148 partits en total a la seva carrera entre totes les competicions. La seva estatura –1,78 metres i 74 kg– li permet ser un jugador molt veloç i destaca, sobretot, per la seva projecció en tasques ofensives, que, juntament amb la seva precisió amb la pilota, fan que sigui un jugador amb molt de talent. Mostra d’això són els sis gols i 13 assistències que ha realitzat en total a la seva carrera.

La temporada passada va tenir un pes important a la Roma, ja que hi va jugar 43 partits –tots de titular- entre totes les competicions, entre les quals la Lliga de Campions, en què es va enfrontar al FC Barcelona dues vegades, tan a l’Olímpic (1-1) com al Camp Nou (6-1).

El nou lateral blaugrana serà la segona incorporació francesa després del fitxatge d’Umtiti. Tots dos jugadors han compartit vestidor en totes les categories inferiors de la selecció francesa, en què destaca el Campionat del Món sub-20 que van conquerir el 2013. Digne va debutar en partit oficial amb França durant el Mundial del Brasil el 2014 i aquest estiu ha estat convocat amb la selecció absoluta per Deschamps, però no va arribar a disputar cap partit de l’Eurocopa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut