Celtic FC – FC Barcelona: Primer test de pretemporada amb bona nota (1-3)

Els blaugranes inauguren la preparació del nou curs amb un triomf a Dublín gràcies als gols d’Arda Turan, Ambrose (pp) i Munir

El FC Barcelona ha donat el tret de sortida definitiu a la pretemporada 2016/17 amb un triomf contra el Celtic de Glasgow. En el partit corresponent a la International Champions Cup que s’ha disputat a l’Aviva Stadium de Dublín, els blaugranes s’han imposat per 1-3 en un duel que s’ha decidit a la primera part. Leo Messi ha jugat els primers 45 minuts, i els gols d’Arda Turan, Ambrose, en pròpia porteria, i Munir han donat els primers punts del torneig estiuenc a un Barça que ha començat amb gols i bones sensacions.

Era el primer partit, amb pocs quilòmetres a les cames i amb jugadors importants encara per arribar, però s’han vist detalls del Barça de sempre. Joc de llargues possessions combinades amb jugades directes, i fent córrer el rival. Tot i així, s’han vist les mancances de minuts i de ritme de joc. Els grans atractius eren veure Messi i Suárez a l’atac, així com l’estrena de Denis com a blaugrana. Els dos primers han alternat posicions i s’han entès com sempre per crear perill. El gallec, per la seva banda, s’ha anat trobant a poc a poc amb els nous companys.

Exceptuant dues arribades de Patrick Roberts a l’àrea de Masip, el Barça ha gaudit de les millors ocasions. Fruit d’això, ben aviat (minut 10) Arda ha avançat els culers amb un golàs. Ha definit a l’escaire una espectacular jugada d’Aleix Vidal per banda. Tant el de Puigpelat com Cámara, a l’altra banda, han pujat constantment la banda durant el primer temps.

Rotació de quasi tot l’equip

El ritme de pretemporada ha quedat evidenciat en dues jugades consecutives, una a cada àrea. Primer, un mal control de Martínez –incorporació del filial que ha sortit a l’onze inicial– ha provocat l’empat de Griffiths. En la jugada següent, tot i així, ha tornat l’avantatge blaugrana gràcies a un gol en pròpia porteria d’Ambrose. Després d’aquest minut d’infortunis, el Barça ha reprès el domini i Munir ha fet l’1-3 en definir a porteria buida una assistència de Suárez.

A la represa, amb l’entrada de Samper per Messi, Denis ha avançat la seva posició i ha tingut més presència. Luis Suárez ha provat en un parell d’ocasions de perforar la porteria de Fasan, sense sort. Al minut 60 Luis Enrique ha fet cinc canvis d’una tacada, i ha donat entrada a alguns dels joves que han estat fent l’stage amb l’equip. Uns minuts després (76), ho ha fet amb la resta. D’aquesta manera, a excepció de Samper i Aleix Vidal –que ha acabat exercint de capità–, el Barça ha estat format per jugadors del filial.

Tot i el canvi radical que ha patit l’equip a la segona part, i malgrat la mitjana d’edat dels jugadors, el Barça ha seguit competint al mateix nivell. S’ha alternat les ocasions amb el Celtic, que ha buscat retallar diferències sense resultat. Així han anat passant els minuts del primer test de pretemporada del Barça 2016/17. L’equip torna a Barcelona amb bones sensacions, i seguirà preparant-se per a l’inici oficial de la competició. El pròxim amistós serà el dimecres vinent, a Estocolm, contra el Leicester City.