El més destacat del Celtic – FC Barcelona

Les dades del primer amistós de la pretemporada, jugat a l’Aviva Stadium de Dublín

El FC Barcelona va debutar amb bon peu a la pretemporada. Ho va fer contra el Celtic FC, a l’Aviva Stadium, en un partit que va acabar amb triomf blaugrana (1-3) després de cinc dies a Birmingham, per l’estada a Saint George’s Park. A continuació repassem les dades més significatives que va deixar el debut del FC Barcelona 2016/17.

Arda Turan, primer golejador. El turc, en el seu debut en un partit amistós de pretemporada amb el FC Barcelona, va fer un gran duel. Va jugar 62 minuts i, tot i no ser oficial, va ser l’autor de la primera diana del nou Barça, el de la temporada 2016/17. Un gran gol que va arribar després d’un detall de qualitat d’Aleix Vidal.

Aleix Vidal, 90 minuts. El lateral va ser l’únic futbolista que va disputar tot el partit. Va ocupar el lateral dret, amb 7 pilotes recuperades, 9 refusos i un percentatge d’encert en la passada del 85% (63 de 74). Després d’un túnel sobre el seu defensor, va ser l’autor de l’assistència del primer gol. Va acabar el partit amb el braçalet de capità.

Quatre capitans i un de simbòlic. A causa del reguitzell de canvis dels habituals partits de pretemporada, el braçalet de capità va passar de jugador en jugador durant els 90 minuts. Primer el va portar Leo Messi, des de l’inici fins al descans. Sergi Roberto, a l’inici del segon temps, va agafar el testimoni del crac argentí, fins que va ser substituït al 62. Des d’aquest minut i fins al 80, aproximadament, l’encarregat de capitanejar el FC Barcelona va ser Masip. Quan va ser substituït, el porter del Barça el va posar a Samper, en el seu primer partit com a membre del primer equip, però aquest, ràpidament, va decidir que ho fos Aleix Vidal.

Sergi Roberto, líder des del mig del camp. El de Reus va tornar a demostrar la seva polivalència en els 62 minuts que va disputar. Luis Enrique, que va assegurar en roda de premsa que “tots sabem que és més que un jugador”, el va situar d’inici com a pivot defensiu, on va fer un gran partit tant en atac (58 passades bones) com en defensa (9 pilotes recuperades i 11 refusos). Va acabar jugant d’interior.

Cámara, MVP. Gran partit del jugador del Barça B, que va sortir a l’11 titular i va tenir una gran transcendència. Seva va ser la centrada que va enviar al fons de la xarxa Ambrose, en pròpia porta (1-2), i també va participar en la jugada del gol de Munir (1-3). Va jugar de lateral esquerre, més endarrerit que al Barça B, amb el qual habitualment juga d’extrem.

Debut Denis Suárez. Bona carta de presentació de Denis Suárez, que es va associar bé amb Messi. Va jugar 62 minuts en el seu primer partit amb el primer equip del FC Barcelona, i va tenir un encert del 85% en la passada. A més, també van debutar nou futbolistes del Barça B: José Antonio Martínez, Jesús Alfaro, Marlon, Rafa Mujica, Alex Carbonell, Carles Aleñá, Borja, Nili i José Aurelio Suárez. Aquests nou jugadors, més Cámara i Gumbau, van ser els onze jugadors del B que van disputar alguns minuts de l’enfrontament.

‘Killer’ Munir. El davanter va ser titular i va jugar pràcticament tot el partit, abans de ser substituït al 79. Va fer el tercer gol abans del descans, però va estar a punt de fer-ne algun més. De les 15 rematades de l’equip, cinc van ser seves. A més, de les cinc que van anar entre els tres pals, tres van ser de Munir.

Messi no oblida. L’argentí, que va decidir retallar les seves vacances per incorporar-se abans a la feina, va jugar 45 minuts, durant els quals va tenir temps de deixar detalls de qualitat, com la passada increïble de 30 metres que va iniciar la jugada del tercer gol.