22 esportistes del FC Barcelona competiran en els Jocs Olímpics de Rio

22 esportistes del FC Barcelona competiran en els Jocs Olímpics de Rio

El Club estarà representat a la cita olímpica en sis disciplines: futbol, bàsquet, handbol, atletisme, hoquei herba i rugbi 7

Rio de Janeiro serà un dels centres d’atenció a tot el món, acollint un ritme frenètic de competicions esportives durant unes setmanes en què, al Camp Nou, es disputarà el Gamper, la Supercopa d’Espanya i començarà la Lliga. No obstant, la parròquia blaugrana també se sentirà molt ben representada a la ciutat brasilera, amb un total de 22 esportistes que en la temporada 2016/17 tenen vinculació amb el FC Barcelona.

Futbol

Del primer equip de futbol, ​​Neymar i Rafinha jugaran el torneig olímpic a la recerca de l'únic títol internacional que no figura en el palmarès del Brasil. Són els amfitrions i un dels principals favorits. També exerceix d'amfitriona Andressa Alves, recent fitxatge del Barça femení, que també ha estat seleccionada amb la selecció brasilera femenina per disputar el campionat. Serà la primera blaugrana en competir, aquest dimecres 3 d'agost contra la Xina.

Bàsquet

Juan Carlos Navarro, que va guanyar dues medalles de plata el 2008 i el 2012, participarà en els seus cinquens jocs. Tot un fet històric en el barcelonisme, ja que supera a dues llegendes blaugranes com el també basquetbolista Epi i l'exporter d'hanbol David Barrufet (4 participacions). Al combinat espanyol també hi serà Víctor Claver, fitxat aquest estiu, mentre que ja no es pot contar com a esportista blaugrana a Àlex Abrines. Navarro i Claver es veuran les cares amb el també blaugrana Shane Lawal.

Handbol

Malgrat que en aquesta ocasió el combinat d'Espanya no s'ha classificat, el Club tindrà sis jugadors internacionals en el torneig. Wael Jallouz (Tunísia), Kamil Spyrzak (Polònia), Jesper Noddesbo i Lasse Andersson (Dinamarca) i Cedric Sorhaindo i Timothey N'Guessan (França). Andersson, convocat a última hora amb la seva selecció, i N'Guessan s'incorporaran al Barça a partir d'aquest curs 2016/17.

Atletisme

Pel que fa a l’atletisme, la mare de tots els esports i el que dóna sentit als Jocs Olímpics, set seran els representants de la secció blaugrana d'atletisme: Ilias Fifa (5.000 metres), José Ignacio Diaz Velazquez (50 km marxa), Carlos Tobalina (llançament de pes), Jean Marie Okutu Kouleitio (salt de llargada), Caridad Jérez Castellano (100 metres tanques), Raquel González (20 km marxa) i Sabina Asenjo (llançament de disc).  En aquesta edició dels Jocs, és remarcable la representació blaugrana en l'atletisme femení, mentre que Ilias Fifa, flamant campió europeu, buscarà classificar-se per a la final i, un cop allà, poder donar la sorpresa.

D'altra banda, Xavi Porras participarà als Jocs Paralímpics, realitzant la prova de salt de llargada el 8 de setembre.

Rugbi a 7

El rugbi no figurava dins el programa olímpic des del 1924 a París.  A Rio de Janeiro, en la modalitat de 7 jugadors, hi torna a estar present i, a més, amb la presència dels blaugranes Joan Losada i Pol Pla, seleccionats per un combinat estatal que té l'ambició de continuar fent història.

Hoquei herba

Miquel Delàs, jugador de la selecció espanyola d'hoquei herba, viurà els seus segons Jocs Olímpics després d'haver estat a Londres 2012. El barceloní juga a hoquei herba a la lliga belga amb el Royal Anvers des de 2012 però, tot i això, té una vinculació molt estreta amb la secció blaugrana d'hoquei. S'hi va formar dels 3 fins als 22 anys i, sempre que ho pot compaginar, defensa l'escut del Barça per competir en la modalitat de hoquei sala.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut