Vuit medalles blaugrana als Jocs Olímpics de Rio

Vuit medalles blaugrana als Jocs Olímpics de Rio

Neymar Jr, Rafinha, Noddesbo i Lasse Andersson han estat els quatre esportistes que s’han penjat la medalla d’or, i augmenten fins a 11 les històriques del Club; Sorhaindo i N’Guessan sumen la medalla de plata i Navarro i Claver la de bronze

Els Jocs de Rio 2016 han finalitzat aquest diumenge amb una bona representació del FC Barcelona. Fins a 22 esportistes han pogut aconseguir el somni de participar en unes olimpíades. El balanç ha estat d’un total de vuit medalles blaugrana assolides en futbol, bàsquet i handbol. Neymar Jr i Rafinha han fet història en aconseguir penjar-se la medalla d’or després de superar amb molt patiment a la tanda de penals Alemanya en la final (1-1). Una final en què Neymar Jr va ser el protagonista, després de marcar el gol del partit i el penal decisiu que donava per primera vegada en la història de la selecció l’única competició que mancava en el seu palmarès. Rafinha, per la seva banda, també va tenir protagonisme i va marcar en la tanda de penals. També en futbol, la nova futbolista blaugrana del Barça Femení, Andressa Alves, es va quedar a les portes del bronze amb el Brasil, després de perdre el partit pel tercer i quart lloc davant el Canadà (0-2).

Pel que fa a l’handbol, Noddesbo i Lasse Andersson s’han sumat a Neymar Jr i Rafinha en coronar-se amb la medalla d’or després de guanyar amb Dinamarca la final davant de la poderosa i anterior campiona França (28-26) dels companys d’equip Sorhaindo i N’Guessan, que obtenen la medalla de plata. El polonès Syprzak, que disputava la medalla de bronze, no l’ha pogut sumar després de perdre davant Alemanya (25-31). Wael Jallouz, per la seva banda, no va passar de la fase de grups amb Tunísia.

En bàsquet, els blaugranes Navarro i Víctor Claver han aconseguit la medalla de bronze després de guanyar Austràlia (88-89) amb la selecció espanyola en un duel que no s’ha decidit fins als últims segons. Cal recordar, que el combinat d’Scariolo va quedar eliminada de la final davant la potent Estats Units en un partit molt igualat. Shane Lawal, per la seva banda, no va poder superar la fase de grups amb Nigèria.

Pel que fa a l’Atletisme, els set participants, Caridad Jérez, Sabina Asenjo, Raquel González, Díaz Velázquez, Carlos Tobalina, Jean Marie Okutu i Ilias Fifa, han disputat per primera vegada uns Jocs Olímpics i, tot i no poder sumar cap medalla, han competit amb tots els honors. Finalment, en hoquei herba Miquel Delàs va quedar eliminat amb el combinat espanyol als quarts de final davant l’Argentina, que es va proclamar campiona, mentre que Pol Pla i Joan Losada van quedar en desè lloc de rugbi a 7. Cal recordar que en els Jocs Paralímpics participarà el blaugrana Xavi Porras, en la disciplina de salt de longitud.

Onze medalles d’or en la història del Club

Les quatre medalles d’or assolides als Jocs de Rio pels esportistes blaugrana Neymar Jr, Rafinha, Noddebo i Lasse Andersson fan augmentar el palmarès del medaller d’or del Club, que ja en suma un total d’onze. Albert Ferrer, Pep Guardiola i Pinilla (Futbol, Barcelona 92’), Saviola (Futbol, Atenes 2004), Leo Messi (Futbol, Pequín 2008), Jerome Fernández (Handbol, Pequín 2008) i Sorhaindo (Handbol, Londres 2012) les havien assolit en les anteriors edicions. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut