Els precedents del Barça a Bilbao

Els precedents del Barça a Bilbao

Dels últims deu partits de Lliga a la ciutat basca, el conjunt blaugrana ha puntuat en nou, amb cinc victòries i quatre empats

El FC Barcelona visita Bilbao diumenge (20.15 hores) per enfrontar-se a l’Athletic Club en el que serà el segon partit de la Lliga 2016/17 per als homes de Luis Enrique. Un rival i una ciutat que en els últims anys acostumen a oferir bons resultats al conjunt blaugrana.

I és que en les últimes deu visites lligueres a la ciutat basca el Barça ha obtingut cinc victòries, quatre empats i només una derrota. Precisament aquesta única derrota va ser en el primer partit del conjunt culer al Nou San Mamés, la temporada 2013/14 (1-0). A més, en aquest període els blaugranes també han visitat dos cops Bilbao a la Copa del Rei, amb una victòria i un empat (1-2 als quarts de final de la temporada passada i 1-1 als vuitens de la 2010/11; en totes dues eliminatòries va passar el Barça), i dos cops més en Supercopa d’Espanya, amb la derrota de la temporada passada (4-0) però també la victòria a la Supercopa del 2009 (1-2).

És a dir, en els últims deu anys, 14 visites en totes les competicions a La Catedral, amb un balanç de set victòries, cinc empats i només dues derrotes. Uns registres que, tot i no arribar a la perfecció dels Barça-Athletic al Camp Nou (12 victòries culers en els 12 últims enfrontaments de Lliga a Barcelona), són força esperançadors de cara al partit de diumenge.

Amb Luis Enrique a la banqueta, 2 de 2 a la Lliga

Pel que fa als precedents lliguers en l’era Luis Enrique, dues visites al Nou San Mamés i dues victòries. La temporada passada el conjunt dirigit pel tècnic asturià va vèncer els d’Ernesto Valverde per 0-1 amb gol de Luis Suárez, mentre que el curs 2014/15 els culers van guanyar l’Athletic per un contundent 2-5, amb gols de Neymar, Luis Suárez, Messi, Pedro i De Marcos en pròpia porta.

També amb Luis Enrique a la banqueta va arribar la victòria (1-2) ja esmentada a la Copa del Rei 2015/16 amb gols de Munir i Neymar, i l’única taca és la derrota a la Supercopa d’Espanya del 2015. En total, el balanç de l’asturià al Nou San Mamés és de tres victòries i tan sols una derrota.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut