Experiència en un jove amb gol

Experiència en un jove amb gol

Tot i tenir només 23 anys, el davanter compta amb més de 100 partits a Primera Divisió i ja era un dels capitans del València

Davanter centre, internacional amb la selecció espanyola, 23 anys i un dels atacants amb més futur del futbol espanyol. Francisco Paco Alcácer García (30 d’agost del 1993) aterra al FC Barcelona recolzat per la seva progressió al València CF, club que l’ha vist créixer i que, malgrat la seva joventut, ja fa anys que té al seu primer equip.

Perquè des que Paco Alcácer va debutar oficialment l’11 de novembre del 2010, en el partit de tornada dels setzens de final de la Copa del Rei contra l’UD Logroñés de la mà d’Unai Emery, ja han passat gairebé sis anys. Enmig, el procés de creixement i la consagració definitiva com un dels capitans del València. Abans, el pas per les categories inferiors del club xe fins a arribar a ser un dels homes més importants de l’equip filial, el València Mestalla.

Com a futbolista d’elit, primer va debutar a Primera Divisió el 14 de gener del 2012, contra la Reial Societat, encara com a jugador del València Mestalla. Posteriorment, el club xe el va cedir al Getafe, la temporada 2012/13, on va jugar 23 partits i va fer 4 gols entre Lliga i Copa.

Des del seu retorn al València la temporada 2013/14, el futbolista nascut a Torrent ha jugat 119 partits (89 a la Lliga, 10 a la Copa, 7 a la Champions i 13 a l’Europa League) i ha fet 43 gols (30 a la Lliga, 6 a la Copa i 7 a l’Europa League).

Així doncs, en total, i des del seu debut oficial l’any 2010, Alcácer ha jugat 146 partits i ha marcat 47 gols. Un davanter centre amb una gran intel·ligència futbolística, rapidesa, desequilibri, una gran qualitat tècnica i amb un olfacte golejador letal. Un killer jove però experimentat, catalogat com una de les majors joves promeses de la competició.

També internacional amb Espanya

Fins que va arribar a debutar amb la selecció espanyola absoluta en un amistós contra França (4/09/2014), la seva progressió també ha estat constant a les categories inferiors. Es va proclamar subcampió d’Europa amb la sub-17, l’any 2010, de la qual va ser el màxim anotador amb sis dianes. Però els èxits més importants van arribar amb la sub-19, amb dues Eurocopes (2012 i 2011).

També va participar a la Copa Mundial de Futbol sub-20 de Turquia 2013. Amb l’absoluta, Paco Alcácer ja ha jugat 13 partits, en els quals ha fet sis gols. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut