Directes als quarts de final de la Champions! (28-36)

Els de Xavier Pascual superen el campió d’Europa a França i evitaran els vuitens de final al ser primers de grup

Objectiu complert en el millor escenari possible. El Barça Lassa ha assegurat la primera posició del grup A de la Lliga de Campions després de superar el Montpeller HB al Sud Arena France. Una gran primera meitat i la defensa i el carácter d'Aleix Gómez i Fabregas després de la reacció local en la segona meitat han assegurat la victòria barcelonista. D’aquesta manera, l’equip accedeix directament als quarts de final de la competició de forma directa sense haver de disputar els vuitens de final.

Montpeller i Barça Lassa han disputat aquest diumenge un duel de poder a poder, en el qual tots dos equips han demostrat el seu caràcter. Ha començat molt endollat l’equip de Xavi Pascual que, a través d'una defensa molt sòlida, ha assolit una bona renda en els primers compassos del matx (5-8, min 12).

Gràcies a la bona actuació de Gonzalo -molt encertat en els primers compassos-, Ariño –marcant individualment Richardson- i la feina de Petrus o Duarte, el Barça Lassa ha agafat embranzida del minut 10 al 20 del duel, col·locant-se amb 7-13 al minut 22, la màxima renda culer de la primera meitat. Un avantatge que l’equip ha mantingut fins al descans, al que s’ha arribat amb el marcador de 12-18 després d’una acció de pissarra del tècnic blaugrana culminada per Pálmarsson.

Reacciona el Montpeller

Però amb el pas pels vestidors, el campió d’Europa ha tret les urpes. I, en un inici de segona part caòtic, el Montpeller ha encadenat un parcial de 6-2 que ha igualat el matx (18-20, minut 36). L’equip de Patrice Canayer ha anivellat el duel a poc a poc i amb un gol de Valentin Porte han empatat el matx a 20, obligant Pascual a aturar el joc.

Pascual esperona la resposta culer

Les paraules del tècnic català demanant més defensa i concentració als seus jugadors han tingut un efecte immediat. I, a través de la defensa i els gols d’Aleix Gómez i Ludovic Fabregas, el Barça Lassa ha recuperat les regnes (21-14, minut 45). Aquest parcial ha estat decisiu pel triomf, ja que l’equip ha aconseguit mantenir aquesta renda amb comoditat fins al final del matx, uns minuts en els quals les diferències, fins i tot, s’han ampliat fins als vuit gols d’avantatge final. Així doncs, objectiu aconseguit pel Barça Lassa, que assegura la seva classificació directa pels quarts de final en un escenari immillorable, la pista de l’actual campió d’Europa.

La fitxa del partit

Montpeller, 28
Barça, 36

Montpeller HB: Gerard, Villeminot (2), Truchanovicius (2), Grebille (2), Afgour (2), Kavitcnik (4), Porte (2) -set inicial- Causse (1), Bos (-), Guigou (2), Pettersson (4), Richardson (6) Bonnefond (-), Soussi (1).

Barça Lassa: Pérez de Vargas, Entrerríos (2), N’Guessan (3), Aleix (8), Ilic (1), Fabregas (4), Mem (6) –set inicial- Möller (P.S.) Tomás (1), Ariño (2), Sypzrak (3), Petrus (1), Duarte (2), Dolenec (1), Pálmarsson (2).

Parcials cada cinc minuts: 2-2, 3-7, 5-9, 6-11, 9-15, 12-18 (descans) 17-19, 20-22, 22-27, 23-29, 26-33, 28-36.

Àrbitres: Lars Geipel i Marcus Helbig. Han amonestat amb targeta groga Truchanovicius (min 4) i Dika Mem (min 6).