Messi torna a conquerir el Pizjuán (2-4)

Una exhibició del ‘10’, amb un hat-trick i una assistència màgica, permeten al Barça remuntar un marcador advers i sumar els tres punts

Leo Messi no s’atura. El capità del FC Barcelona ha tornat a exhibir-se i ha demostrat que ja ha deixat enrere les molèsties que va patir fa unes setmanes. I ho ha fet en un estadi que li agrada, el Sánchez Pizjuán (12 gols), contra una de les seves víctimes preferides, el Sevilla (36 gols en 37 partits). A més a més, sent el líder d’una remuntada que permet als de Valverde sumar els tres punts (2-4). Perquè Navas, Messi i Mercado han posat el 2-1 del descans, però un doblet de l’argentí a la represa -que ha significat el hat-trick número 50 de la carrera de Messiha capgirat el marcador d’un duel que, finalment, ha tancat Luis Suárez.

Tot plegat, en un enfrontament que s’ha complicat en un primer temps en què l’intercanvi de cops ha beneficiat els de Pablo Machín, intensos en atac i en defensa. El pas pels vestidors, però, ha estabilitzat el Barça, que ha començat a dominar i a deixar sense efecte el joc del Sevilla. Amb paciència, la remuntada ha estat una realitat, perquè el ‘10’ ha exhibit la seva classe.

S’avança el Sevilla

No ha estat una primera part fàcil per al Barça, que ha vist com el Sevilla ha aprofitat una pilota perduda per, a la contra, inaugurar el marcador amb una rematada de Navas (1-0, min 22). A més a més, i tot i que Messi ha aconseguit empatar amb un autèntic golàs de voleia després d’una centrada de Rakitic (1-1, min 26), Mercado ha pogut enviar el partit al descans amb el Sevilla per davant, després d’aprofitar una centrada enrere (2-1, min 42).

Messi és especial

Però l’argentí, que no n’havia tingut prou amb el golàs del primer temps, ha continuat comandant la nau blaugrana i s’ha exhibit sobre la gespa del Pizjuán. A poc a poc ha anat provant els reflexos de Vaclík, que ha tingut un parell de bones aturades, però que no ha pogut fer res davant el torrent de joc. I és que, finalment, ha acabat per encaixar dos gols més.

L’empat, primer, ha arribat després d’una bona pressió, en un atac ràpid iniciat per Rakitic i continuat per Dembélé, que ha vist com l’argentí estava a punt de clavar-la per l’escaire, amb la dreta (2-2, min 67). A partir d’aquí, i amb un Sevilla gens còmode que no ha inquietat Ter Stegen, l’únic que podia passar era la remuntada. I ha acabat passant, després d’una pilota a l’interior de l’àrea d’Aleñá que Messi, amb un toc suau i picat, ha convertit en el 2-3 (min 85).

Suárez tanca la reacció del líder

Malgrat el poc temps que quedava, la festa de Messi ha continuat. No en forma de gols, però sí amb una assistència de barret. L’argentí ha controlat la pilota amb el pit per posar-se-la al peu i enviar-la a l’interior de l’àrea. Aquí, Luis Suárez ha aconseguit una vaselina que ha sentenciat el duel del Pizjuán (2-4, min 92) i tres punts més que se sumen a la classificació. Triomf que val molt abans de visitar el Bernabéu en doble partit: la tornada de les semifinals de Copa i el partit de Lliga de la segona volta.