Nous arguments per seguir un altre Sevilla-Barça

Nous arguments per seguir un altre Sevilla-Barça

La jornada 25 de Lliga viurà el cinquè duel d’aquest curs entre sevillistes i blaugranes

En la repetició també es pot veure l’extraordinari. El cinquè enfrontament d’aquesta temporada entre Sevilla FC i FC Barcelona presenta diferents motius per no perdre-se’l. El Ramón Sánchez-Pizjuán sempre proporciona un partit d’alt voltatge i carregat de gols. Ambdós conjunts arriben a aquest matx de la jornada 25 de lliga (16.15 h, beIN LaLiga) després d’una setmana amb competició europea. Així doncs, a Sevilla, el Barça continuarà la marató d’un calendari replet de rivals forts.

Un partit amb gols

En Lliga, des de la temporada 2002/03 que no es veu un 0-0 entre sevillans i blaugranes al Ramón Sánchez-Pizjuán. A més, aquest va ser el darrer curs en què els culers es van quedar sense perforar la xarxa de Nervión. Cal destacar que en aquest Sevilla-Barça s’haurà d’estar atent a l’últim quart d’hora. Perquè en aquest període es pot celebrar algun gol.

I si en una prèvia es parla de gols, no pot faltar el nom de Leo Messi. El Sevilla és el rival preferit de l’astre argentí, que sempre presenta un tir selectiu a la porteria sevillana. I és que el capità blaugrana suma 25 gols a la Lliga davant els andalusos, l’equip al qual ha marcat més en aquesta competició; 9 d’ells al Sánchez-Pizjuán.

Precedents diferents, però favorables als blaugranes

El FC Barcelona no perd en competició domèstica a l’estadi del Sevilla des de 2015/16 (2-1). A més, en els darrers 17 cursos, d’ençà que els de Nervión van tornar a pujar a Primera el curs 2001/02, els barcelonistes només han deixat de sumar punts en dues altres ocasions: 2005/06 (3-2) i 2006/07 (2-1).

Així doncs, els precedents més recents al Sánchez-Pizjuán són afins als blaugranes: nou victòries, cinc empats i tres derrotes com a visitants. Ara bé, cada matx és un món en els Sevilla-Barça i en aquests darrers 17 duels s’han produït 14 resultats diferents. En aquest context, cal destacar que en els altres quatre duels d’aquest curs, tampoc s’ha repetit cap marcador: 1-2, a la final de la Supercopa, 4-2, a la jornada 9 de Lliga, 2-0 i 6-1 als quarts de final de Copa.

El rival, quart a la Lliga

Entrenador: Pablo Machín. En Lliga mai ha guanyat davant el FC Barcelona.
Màxim golejador: Ben Yedder suma 11 gols en competició domèstica. En set partits solament li ha marcat un gol al Barça, en els quarts de Copa d’aquest any.
Lloc a la classificació: el Sevilla és el quart classificat, però ha comptabilitzat una victòria en els últims vuit partits lliguers (tres empats i quatre derrotes). Per la seva part, els blaugranes encadenen 12 partits invictes. 9 triomfs i tres empats. Ara bé, si el Barça va empatar a Lió en la jornada europea intersetmanal, el Sevilla va guanyar per 2-0 el Lazio i es va classificar per als vuitens d’Europa League.

La convocatòria de Valverde

El tècnic blaugrana ha decidit convocar Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Coutinho, Suárez, Messi, O. Dembélé, Malcom, Lenglet, Murillo, Jordi Alba, S. Roberto, Aleñá, Vidal, Umtiti i Iñaki Peña (30). Queden fora de la convocatòria per decisió tècnica Todibo, Samper i Prince, i per lesió Arthur, Rafinha, Cillessen i Vermaelen.  

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut