Un 0-0 que convida a passar de ronda

Un 0-0 que convida a passar de ronda

Si mirem els precedents blaugrana, el resultat a Lió és el primer pas per avançar a quarts

Un 0-0 optimista si ens sustentem en els precedents. El resultat assolit a Lió en el matx d’anada dels vuitens de final de la Champions 2018/19 té paral·lelismes amb temporades passades. En quatre cursos repartits en la història d’aquesta competició continental, el FC Barcelona ha avançat ronda després d’un 0-0 fora de casa. 

4 precedents similars com a visitants, 4 vegades que s’ha avançat de ronda

En quatre altres ocasions el Barça s’ha endut un 0-0 cap al Camp Nou en una eliminatòria de Champions i en totes ha aconseguit passar. Ara bé, els dos primers precedents es troben sota la denominació de la Copa d’Europa. Corria la temporada 1974/75, quan el Barça entrenat per Rinus Michels va comparèixer en la següent ronda després d’un 0-0 en el matx d’anada fora de casa; una circumstància que es va donar fins a dues vegades en aquesta mateixa edició.

Els 0-0 a Linz i Feyenoord van acabar en golejades culers a l’Estadi. L’enfrontament de primera ronda amb l’equip d’Àustria va desembocar en un 5-0 i l’encreuament de segona ronda amb l’elenc d’Holanda, en un 3-0. Així doncs, aquella plantilla que comptava amb jugadors il·lustres  com Neeskens, Cruyff, Rexach, Migueli o Asensi, va ser capaç de fer bo un 0-0 lluny del Camp Nou.

FEYENOORD 0 -0 FC BARCELONA - ARXIU FCB-Optimized

 

Amb la denominació de Champions, Benfica en el curs 2005/06 i Milan en el 2011/12 són els altres 0-0 esperançadors lluny del Camp Nou que es creuen en aquesta crònica de precedents favorables. Per una banda, el Barça va continuar el seu camí europeu, que acabaria en glòria en forma de trofeu final, després de superar el conjunt portuguès, entrenat per l’exblaugrana Koeman, per 2-0 a l’Estadi. Per altra banda, després de l’empat sense gols a San Siro, els culers van construir un 3-1 com a locals per estar en el sorteig en aquella ocasió de semifinals.

Més arguments per a l’optimisme

A més, l’Olympique de Lió mai ha guanyat al Camp Nou. El curs 2008/09, el 5-2 assolit al Camp Nou va permetre als culers continuar vius a la Champions. El 3-0 blaugrana a la temporada 2007/08 contra els francesos també convida a pensar en positiu. Igual que el 2-0 de la temporada 2001/02. Una altra bona dada és que el FC Barcelona en les darreres 11 temporades ha vençut tots els seus partits de vuitens al Camp Nou. I per finalitzar aquesta peça esperançadora de cara al matx de tornada contra el Lió, el Barça encadena 29 matxs seguits de Champions (26 victòries i tres empats) sense perdre com a local.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut