Jorge Cuenca, blaugrana fins el 2021

El defensa central amplia la seva vinculació amb el FC Barcelona per a les properes dues temporades, ampliables a dues més, amb una clàusula de rescissió de 30 milions d’euros

El FC Barcelona i el jugador Jorge Cuenca han arribat a un acord per a la renovació del seu contracte, ampliant la seva vinculació amb el club blaugrana per a les properes dues temporades, fins el 30 de juny del 2021, ampliables a dues més. Jorge Cuenca tindrà una clàusula de rescissió de 30 milions d’euros que es convertirà en 100 milions si passa a formar part del primer equip. Jorge Cuenca ha signat el seu contracte aquesta tarda a les oficines de la Ciutat Esportiva Joan Gamper amb la presència del directiu responsable del futbol formatiu professional, Silvio Elias, i dels responsables del futbol formatiu professional, José Mari Bakero i Guillermo Amor.

Jorge Cuenca, nascut el 17 de novembre de 1999, va arribar al FC Barcelona la temporada 2017/2018 procedent de l’Alcorcón on va jugar durant la seva etapa juvenil. A la seva primera temporada al Barça, la 2017/2018, va jugar un total de 23 partits a la Segona Divisió A en els que va sumar 1.603 minuts de joc. D’aquests 23 partits, 16 van ser com a titular. A la UEFA Youth League va disputar dos partits contra la Juventus al Miniestadi (1-0) i al camp de l’Sporting de Portugal (0-1).

Aquesta temporada 2018/19 ha participat en un total de 19 partits del Barça B a la Segona Divisió B sumant un total de 1.262 minuts. D’aquest 19 partits, ha estat titular en 13 ocasions al centre de la defensa i ha marcat un gol de cap al temps afegit que va significar l’empat al Miniestadi contra el Vila-real B (1-1). A la Copa del Rei va jugar 61 minuts amb el primer equip al partit d’anada de l’eliminatòria disputada contra la Cultural Lleonesa. El Barça va acabar guanyant aquell partit per 0-1.