14 coses que cal saber de l’estadi Johan Cruyff

14 coses que cal saber de l’estadi Johan Cruyff

Repassem les principals característiques de la que serà la nova llar del Barça B, Femení i Juvenil A quan disputi competició europea:

L'Estadi Johan Cruyff serà la instal·lació més emblemàtica de la Ciutat Esportiva i portarà el nom d'una llegenda blaugrana que va ser un dels principals impulsors de l'aposta del Club pel futbol formatiu i l'estil de joc que caracteritza el FC Barcelona. La proposta arquitectònica de Batlle i Roig Arquitectes destaca per un concepte d'estadi modern, eficient i funcional. A continuació, repassem les principals característiques en 14 punts, en honor al número que millor reflecteix Johan Cruyff:

1) Serà la nova llar del Barça B, el Barça Femení i també del Juvenil A quan disputi la competició europea, ja que tindrà la Categoria 3 UEFA per a la disputa de les competicions de UEFA Youth League i UEFA Women’s Champions League. També estarà homologat per la LFP per jugar a la Segona Divisió.

2) Serà una instal·lació moderna i eficient amb capacitat per a 6.000 espectadors.

Tots els seients estan coberts

 

3) Es caracteritza pel seu perfil asimètric, amb una tribuna alta de 1.000 espectadors i una graderia baixa de 5.000 espectadors amb coberta integral que li confereix personalitat i que s’inspira en l’antic camp del carrer Indústria.

Estadi de perfil asimètric, amb una tribuna alta de 1.000 espectadors



4) La graderia de l’Estadi té 360 graus, abraça el públic en tot el seu perímetre i confereix una lectura unitària del conjunt.

5) Els córners en forma circular generen la màxima proximitat entre els espectadors i els jugadors i això fa que aquests se sentin acompanyats.

Córners en forma circular per generar proximitat



6) Té una gran visibilitat des de tots els seients, complint amb els estàndards que s’utilitzen en la nova construcció d’estadis de futbol.

Excel·lent visibilitat del terreny de joc



7) 700 places d’aparcament per a cotxes.

Pàrquing sota tribuna



8) Serà un estadi sostenible i ‘smart’, que inclourà la conservació i trasplantament de l’arbrat existent dins de l’àmbit del projecte.

9) Estadi accessible: 62 places per a persones amb cadira de rodes (més acompanyant) estratègicament situades al voltant de tot l’Estadi.


10)
Zones de Mèdia i premsa, amb espais de treball i accessos independents.

11) Instal·lació d’il·luminació esportiva utilitzant tecnologia LED. Aquest tipus de tecnologia és molt nova en l’àmbit esportiu, i és el FC Barcelona un dels primers equips a Europa a instal·lar il·luminació LED en un dels seus estadis

12) L’Estadi Johan Cruyff estarà dotat de dos videomarcadors, un a cada Gol, fabricats per una empresa alemanya amb experiencia en estadis europeus de primer nivell.

Tindrà dos videomarcadors, un a cada Gol



13) Els 6.000 seients comptaran amb el disseny més innovador. Un seient ergonòmic que, ocupat o lliure, contribuirà a crear l’estètica de l’Estadi Johan Cruyff gràcies al seu color blau en combinació amb el color grana de l’edifici. Així mateix, els aficionats podran llegir el lema MÉS QUE UN CLUB a la grada, ja que els seients grocs escriuran aquest  missatge.

Confort a la grada, amb seients ergonòmics



14) Pel que fa al terreny de joc, el FC Barcelona ha seleccionat una empresa catalana. Consistirà en un nou sistema de gespa trenat, basat en la col·locació del sempre funcional sistema de pans però que millora notablement el rendiment d’aquests pans en trenar làmines de fibra sintètica a l’herba natural existent.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut