Kevin Pangos: “Tinc unes ganes especials de guanyar la Copa”

Kevin Pangos: “Tinc unes ganes especials de guanyar la Copa”

El base canadenc del Barça Lassa assegura que en "la competició del KO cada equip hi té molt a dir"

Tranquil, amb un somriure i a punt per disputar la seva primera Copa com a blaugrana. Així ens rep Kevin Pangos en una entrevista exclusiva als mitjans del Club. El base culer repassa l’actualitat del Barça Lassa, com veu a l’equip abans de disputar la competició del KO, la seva adaptació a l’equip i a la ciutat..., i també ens mostra el Pangos més personal.

-Coneix aquesta competició en haver-la disputat amb el Gran Canària. Com la definiria en una paraula?
Espectacular. Crec que és un gran competició i cada equip té les seves coses a dir. L’ambient és brutal i t’adones ràpidament de la importància de cada partit i què significa per a cada equip.

-Ha pogut jugar competicions semblants a la Copa en altres països. Què la fa diferent de la resta?
La importància que té per a tothom. La Copa en altres ocasions és una simple oportunitat per guanyar un títol, però aquí es viu més intensament, fins al punt que per a alguns és més important que uns play-offs o altres partits clau.

-Amb el Gran Canària van aconseguir arribar a la final tot i no guanyar-la. Això demostra la grandesa d’aquesta competició, en què hi pot haver grans sorpreses i en jugar-la a partit únic encara més...
Sí, és un gran repte. Amb el Gran Canària va ser un gran èxit arribar fins allà i estàvem molt contents tot i no poder aixecar la Copa. Per descomptat tinc unes ganes especials de poder aixecar aquest trofeu.

2019-02-12_ENTREVISTAPANGOS_03-min

-Creu que l’equip arriba com a favorit pel fet de ser líders i estar fent un bon paper a l’Eurolliga?
La veritat és que no m’he parat a pensar en això. Una competició com aquesta la guanya l’equip que es mostra millor en tres partits. Si tens un mal dia, estàs eliminat. Per tant, no hi ha cap favorit i cada equip està classificat per un motiu i tots podem guanyar.

-Quina considera que serà la clau contra el València Basket, un rival sempre complicat?
És un rival complicat com ja ens van demostrar en el partit de Lliga. Hem d’estar atents i jugar un bon partit. A més, tenen un joc interior potent i juguen moltes pilotes amb Bojan Dubljevic i Will Thomas. Nosaltres, però, hem de saber desplegar una bona defensa i jugar el nostre joc.

-Pel que fa a la resta de rivals, com veu la resta d’equips? Quin creu que arriba en millor forma?
Tots poden guanyar, miris el conjunt que miris tots tenen possibilitat de guanyar-te. El nostre duel contra el València serà exigent, però els altres tres duels de quarts també ho seran per a tothom. A la Copa qualsevol pot guanyar.

-L’equip està fent una gran temporada i vostè està rendint a un bon nivell. Quina creu que és la clau de tot això?
Estem fent una bona defensa a nivell general i jugant amb molta energia. Després hem de tenir sort d’estar afortunats en els llançaments, però quan ens mostrem sòlids en defensa i juguem intensos les coses solen anar bé.

-I què ens pot dir de Svestilav Pesic?
És un gran entrenador. Des de l’inici de temporada ens ha remarcat molt que hem de fer una bona defensa com a clau del nostre èxit. A més, de ben segur ens animarà a desplegar el nostre millor joc com fa en cada partit.

-Porta mitja temporada al Club. Què és el que més l'ha sorprès d'aquí?
La professionalitat del Club. Aquí tothom s’esforça al màxim i mostra la seva professionalitat per tal que tots junts puguem assolir els objectius i guanyar tot el que sigui possible. M’encanta aquest ambient, perquè jo també soc així i m’agrada practicar sempre abans de cada entrenament i donar el millor de mi mateix per tal de progressar sempre. D’aquesta manera, estic tranquil d’haver fet tot el que està al meu abast encara que tingui un mal partit. Estic molt content al Barça, tot és genial.

BaraLassaBsquet-AXArmaniExchangeOlimpiaMilano90-80J09Euroleague20182019_pic_2018-11-23_fcbvsmilano_37-Optimized

-Comparteix habitació amb Kyle Kuric. Què els agrada fer a les concentracions?
Som molt amics i ens coneixem des que vam coincidir al Gran Canària. És un gran company d’habitació i és una persona molt tranquil·la. És fàcil perquè no em juga males passades (riu), ell sol mirar sèries i en aquest sentit ens assemblem molt.

Personalment m’agrada mirar pel·lícules d’acció i comèdia, programes de televisió. Sobretot soc molt fan de Friends i estic mirant Prision Break actualment, però també m’agrada molt descansar i desconnectar quan viatgem. La resta de l’equip de vegades juguen a videojocs, però la veritat és que no soc gaire bo en això (riu).

-Un racó del Palau Blaugrana amb el qual es quedaria?
M’agrada estar a la pista, per tant qualsevol racó em serveix. Especialment escolliria la línia de triple, per descomptat. M’agradaria estar fent una esmaixada, però és una mica complicat (riu).

-M’han comentat que està estudiant castellà... Com va aquest aprenentatge?
És molt complicat, l’entenc però em costa parlar-lo encara (riu). M’agradaria tenir un professor particular amb la meva esposa per tal de practicar-ne la parla, ja que de moment només el practico utilitzant apps en els viatges. Amb els membres del cos tècnic és amb qui més practico. Primer vull aprendre bé el castellà i després, és clar, m’agradaria saber català.

-Quin esport li agrada veure a banda del bàsquet?
Miro molt futbol americà, però també futbol des que soc a Barcelona. Segueixo molt el primer equip del Barça, ja que ara tinc un equip per animar. Amb la meva parella hem pogut anar-los a veure quatre o cinc vegades al Camp Nou i sempre que ens és possible hi anem, tot i que és complicat combinar-ho amb els nostres partits.

-Finalment, un lloc de Barcelona on es perdria?
El Tibidabo. M’encanten els llocs amb bones vistes i allà és espectacular, es pot veure tota la ciutat i és molt bonic. Sinó en qualsevol restaurant, especialment si és de sushi, perquè m’encanta. També m’agrada molt el calamar i el pop.

2019-02-12_ENTREVISTAPANGOS_01-min
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut