Barça Lassa – Zalgiris Kaunas: Victòria en un duel de poder a poder (78-72)

Un gran últim quart defensiu culer assegura un nou triomf blaugrana a l’Eurolliga

Victòria de molts quirats per al Barça Lassa al Palau Blaugrana contra el Zalgiris Kaunas (78-72). El duel, corresponent a la 22a jornada de l’Eurolliga, ha estat molt igualat i intens, i la defensa culer al darrer període ha estat clau. Hanga, amb una brillant acció defensiva i una cistella a poc més d’un minut del final, ha sentenciat un matx que manté els de Pesic a un triomf de les quatre primeres places de la competició.

El conjunt lituà ha sortit molt endollat (4-9), i Tomic ha comandat l’ofensiva culer en els primers minuts. El Barça Lassa ha anat trobant el seu ritme, i amb dos triples consecutius han assolit el primer avantatge (12-9). Sense un dominador clar, ha estat Séraphin qui, amb cinc punts consecutius al darrer minut del quart, ha col·locat els culers per davant (23-20, min 20).

El joc s'ha travat a l’inici del segon quart, i ha emergit la figura d’un Oriola que creix quan més dura és la batalla. El '18', molt incisiu en el rebot i la zona rival, ha liderat el joc culer juntament amb Heurtel, clau en la lectura de les defenses rivals (34-30, min 15). Els de Pesic, gràcies a una bona tasca defensiva i fluïdesa en atac amb un Tomic molt inspirat (11 punts, 5/5 en tirs en la primera meitat), han tancat la primera meitat amb un bon avantatge (45-38, min 20).

Remunta el Zalgiris

Un triple de Kuric a la represa ha col·locat el Barça Lassa deu punts per davant (48-38, min 22). Però una sequera ofensiva culer ha permès als de Jasikevicius capgirar el matx a través de la defensa (60-62, min 29). I el darrer període prometia intensitat, i així ha estat. Cap dels dos conjunts ha estat capaç d’obrir escletxes al marcador (65-64, min 33).

La defensa blaugrana guanya el partit

Però, a través de la defensa, dues cistelles de Kuric i Séraphin han tornat la batuta del matx als de Pesic (69-64, min 35). El pivot francès ha tornat a fer una cistella capital (71-66) per entrar als darrers minuts per davant. I en una espectacular acció defensiva a l'últim minut, Hanga ha robat una pilota per anotar una cistella guanyadora (77-70, min 40). Les errades en els tirs lliures han afegit emoció a l’últim minut, però el Barça Lassa ha sabut gestionar la situació per sumar un triomf clau en les aspiracions culers de ser caps de sèrie al final de la fase regular.