Bartomeu: “El Clàssic és el partit més important del món”

Bartomeu: “El Clàssic és el partit més important del món”

El president del FC Barcelona assegura en una entrevista al programa ‘El Partidazo’ de la COPE que espera “un gran partit” entre Barça i Reial Madrid al Camp Nou

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, està convençut que aquest dimecres es viurà “un gran partit” al Camp Nou entre el Barça i el Reial Madrid en l’anada de la semifinal de la Copa del Rei. “El Clàssic és el partit més important que es pot jugar al món. És una pena que l’horari sigui una mica tard per altres parts del món”, assegurava el dimarts nit al programa ‘El Partidazo’ de la COPE.

A banda del Clàssic, Bartomeu, que compleix 56 anys aquest 6 de febrer, fa una repassada a tota l’actualitat culer.

L’ESTAT FÍSIC DE MESSI

“Si juga Messi? És una pregunta per a l’entrenador. Ni ho sé, ni li preguntaré a l’Ernesto. Ell té la llibertat per alinear a qui consideri convenient.”

“No tinc la informació sobre Messi. I si la tingués, tampoc la podria dir.”

“A Messi no li he preguntat com està. Jo amb els jugadors del nostre Club, regularment, parlo amb ells o els envio whatsapps. Però, en aquest cas, no he preguntat perquè som conscients de l’etapa de la temporada en la que estem i la competició que anem a jugar.”

“Si els jugadors juguen és que es troben al 100%. És una màxima de l’equip i del Club: un jugador que no està bé, no pot jugar. Sempre ha estat així. Si juga és que està bé. I si no juga, serà decisió de l’entrenador.”

“Renovar Messi? Tal i com està jugant, clar que és possible una renovació. Però ell ha de prendre la decisió de voler seguir més enllà del 2021.”

2019-02-02_FCBvsVALENCIA_25-Optimized


EL RENDIMENT DE DEMBÉLÉ

“Estem molt contents amb ell. Ho està fent molt bé aquesta temporada. L’evolució que està tenint és digne de ressaltar i d’aplaudir. És un jugador amb un talent molt gran. Ens sorprèn cada cop que surt a jugar. No pot jugar el Clàssic però esperem que pugui jugar el pròxim partit.”

“Ell té ganes de triomfar. El felicito. No és fàcil arribar a un Club com aquest, jugar al costat de futbolistes consagrats i ser diferent, com és ell. És molt natural en la seva forma de jugar i ens està sorprenent a tots.”

COUTINHO, UNA APOSTA DE CLUB

“Coutinho és una aposta molt ferma en el Club. És jove, amb una trajectòria molt bona per com és de jove. Esperem molt d’ell. L’altre dia va marcar dos gols. Juga d’una forma diferent. Té molt clara la manera de jugar que volem. Seguirà creixent amb nosaltres. No volem vendre a Coutinho. Volem tenir bons jugadors i ell és un d’ells.”

LA BONA RELACIÓ AMB PIQUÉ

“En Gerard és un fora de sèrie al camp i també fora d’ell. Tenim una bona relació amb ell i m’interesso molt pels seus negocis. Accepta reptes importants, sobretot el de la Copa Davis. És un home molt preparat, molt intel·ligent. Sap el que vol.”

“Quan vam renovar-lo ell va dir: ‘Renovo perquè és el Barça. Si no, deixaria el futbol. Jo vull jugar al Barça’. I va renovar amb nosaltres. El tema de la presidència del Barça ara el té aparcat.”

Gerard Piqué, durant el partit contra el València.


LA NEGOCIACIÓ AMB JORDI ALBA

“És el millor lateral esquerre del món i el tenim al Barça. Ja que el tenim, hem d’intentar que segueixi cinc anys més. Jo no recordo negociacions de renovacions curtes i porto ja uns anys. Els agents i els jugadors han d’entendre que hi ha una estratègia salarial al Club. No podem moure’ns molt més del que hi ha.”

LA SITUACIÓ DE RAKITIC

“Amb l’Ivan parlem regularment. Parlo regularment amb tots els jugadors. M’agrada tenir contacte amb ells, parlant sempre de temes familiars, mai entrant en temes futbolístics. Per això ja hi és l’Ernesto. L’Ivan ja ho sap. Ho hem parlat molts cops. En el moment en què el Club tingui una nova capacitat econòmica, ell sap que ens asseurem a parlar. Actualment no es dóna el cas.”

LA CONTINUÏTAT DE VALVERDE

“A l’Ernesto el vaig veure més seriós la temporada passada. Aquesta, en canvi, el veig més relaxat. Coneix millor el Club, la gent. La feina que fa és excel·lent. Estem molt satisfets amb ell. Tenim un entrenador que ha aconseguit una unitat en el grup molt gran. Veig a l’Ernesto molt ben situat al Club i amb força per seguir endavant amb els objectius d’aquest any.”

“L’Ernesto està encantat de ser a Barcelona. Els jugadors estan amb ell. Es respecta molt el seu treball. El barcelonisme se l’estima. Va guanyar Lliga i Copa en la seva primera temporada, no es pot demanar més.”

“Vull que Valverde continuï perquè la feina de l’entrenador no és només una temporada. Aquest any estem incorporant jugadors joves per al futur i l’Ernesto és la persona adequada per fer aquesta transició de joves que arriben a incorporar-se al primer equip amb jugadors més veterans.”

Ernesto Valverde està vivint la seva segona temporada a Can Barça.


L’ARRIBADA DE DE JONG

“M’agrada participar en els fitxatges i no em costa res agafar un avió. Al 2010, quan duia dues o tres setmanes com a president, vaig anar a Liverpool per Mascherano. Vaig viure tres dies apassionants de negociacions. És la part que més m’agrada: les negociacions.”

“Frenkie era un jugador molt important per al futur del Club. Així ho creiem tots. Per això vaig pensar: vull parlar amb el seu pare i amb ell, conèixer-los més i veure com eren. No havia parlat amb ells encara. Em va agradar molt la forma com pensa i veu el futbol. I el seu pare és supercruyffista, molt a l’estil Johan Cruyff. Em va agradar molt com eren i jo vaig explicar-los com de bo és el Barça.”

Frenkie de Jong arriba i estarà jugant aquí 10, 12 o 14 anys. És un canvi de vida molt important i no és una decisió fàcil per a ell. Calia ajudar-lo en la presa de decisions.”

I DE LIGT?

“Amb Mino Raiola, el seu representant, tinc una molt bona relació. El vaig conèixer profundament el 2010, quan era l’agent d’Ibrahimovic. Aquell estiu, el vam vendre i vam tenir moltes reunions. És un tipus molt divertit però també molt exigent.”

“Si De Ligt tingués un altre agent, seria igualment difícil. Al final, fitxar un jugador no és només una qüestió de diners. És un tema de projecte esportiu. Tenim l’avantatge que el Barça atrau moltíssim als jugadors.”

ELS RUMORS SOBRE NEYMAR JR

“Mai he parlat amb el pare de Neymar Jr des que va marxar. Mai. Són rumors que surten però que no són certs. Mai m’ha trucat el seu pare, ni ell, per dir-me que volien tornar al Barça.”

“El Barça ha pres les seves decisions des que va marxar Neymar Jr. Hem fitxat Dembélé i Coutinho, dos jugadors més joves, i estem molt contents amb tots dos.”

Neymar Jr, celebrant un gol amb el Barça.


EL CAS RABIOT

“Rabiot és un jugador que actualment està lliure. Qualsevol equip el pot fitxar. El Barça va emetre un comunicat sobre Rabiot fa unes setmanes per aclarir que no l’havia fitxat. No hi ha cap acord per ell.”

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut