Fèlix Sánchez, campió a la Copa Àsia amb ADN Barça

Fèlix Sánchez, campió a la Copa Àsia amb ADN Barça

Els orígens de l’entrenador de la selecció de Qatar, flamant campiona del torneig asiàtic, es remunten a la Masia

En la llunyana Àsia es troba un entrenador guanyador amb ADN Barça. Fèlix Sánchez Bas, germà de l’exentrenador del Femení Fran Sánchez, s’ha proclamat campió de la Copa Àsia amb la selecció del Qatar, la qual dirigeix des del 2017.

Al bressol culer aquest entrenador de Barcelona (nascut el 1975) s’hi va formar durant 10 anys. Al llarg d’aquest extens període va ser tècnic de l’Escola del FC Barcelona i, posteriorment, de la base del Club.

A les arrels del FC Barcelona, Fèlix Sánchez va inculcar ADN Barça a jugadors com Sergi Roberto, Marc Muniesa, Gerard Deulofeu o Martín Montoya. Ara bé, l’any 2006 va decidir canviar el futbol formatiu de Barcelona pel de Qatar, on va entrar a l’acadèmia Aspire. Però a uns 7.000 quilòmetres de distància, el tècnic català va mantenir el seu segell culer.

I, després d’anys de treball com a explorador de talents, el 2012 es va convertir en entrenador de la selecció qatariana sub-19. Va conduir aquest combinat a la glòria per primera vegada perquè es va proclamar campió de la Copa Àsia, una fita sense precedents en la història del país. Posteriorment, va pujar un altre esglaó, però no el darrer, en la seva carrera. Es va fer càrrec del combinat de Qatar sub-20, que és la base de l’actual selecció absoluta que ha triomfat a la Copa Àsia amb set jugadors forjats a l’acadèmia Aspire i amb Fèlix Sánchez com a primer entrenador.

Futbol de possessió a la Copa Àsia

Amb uns futbolistes que ja va dirigir en categories inferiors, Fèlix Sánchez ha desenvolupat un futbol amb ADN Barça a la Copa Àsia. I és que amb la sòlida base d’un 70% de possessió, Qatar va assolir una victòria contundent a semifinals: 4-0 contra l’amfitrió, els Emirats Àrabs. Però, a més, el camí cap al partit decisiu va vorejar la perfecció: l’elenc de Fèlix Sánchez va guanyar els sis compromisos (Líban, Corea del Nord, Aràbia Saudita, Iraq, Corea del Sud i Emirats Árabs), que va superar amb un balanç de 16 gols a favor i cap en contra.

A la final ha derrotat el Japó (1-3) i s’ha proclamat campió de la Copa Àsia. Així doncs, Fèlix Sánchez ha assaltat la banca amb segell Barça.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut