Michael Robinson rep el premi Vázquez Montalbán de periodisme esportiu

Michael Robinson rep el premi Vázquez Montalbán de periodisme esportiu

El president Josep Maria Bartomeu, la degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet, i la vídua de l’escriptor, Anna Sallés, lliuren el guardó al comentarista i exfutbolista britànic

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, la degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet, i la vídua de Manuel Vázquez Montalbán, Anna Sallés, han lliurat aquest matí el guardó del XII Premi Internacional de Periodisme Esportiu Vázquez Montalbán al comunicador, comentarista i exfutbolista britànic Michael Robinson.

El lliurament del premi ha tingut lloc  a l’Auditori 1899 del Camp Nou, amb la presència dels familiars de Vázquez Montalbán, els membres del jurat, el vicepresident del FC Barcelona Manel Arroyo, el directiu comissionat de l’Espai Barça, Jordi Moix, i el CEO-director executiu del Club, Òscar Grau.

El portaveu del Club, Josep Vives, en la seva funció de secretari del jurat, ha llegit l’acta de la reunió en què es va concedir el premi a Michael Robinson “per la seva magnífica trajectòria professional en l’àmbit de la comunicació esportiva”.

El periodista Santiago Segurola, membre del jurat d’aquest any i guanyador del premi el 2011, ha estat l’encarregat de fer la glossa de la figura de Robinson, en què ha destacat que després de passar pel futbol espanyol a l’Osasuna, va tornar com a comunicador l’any 1990 “amb un estil personal, directe i divertit”. “Ell és un defensor del model de joc que Cruyff va portar al Barça i al futbol espanyol -ha afegit el periodista- , i ell va començar la seva tasca de comentarista la mateixa temporada en què el Barça de Johan Cruyff va guanyar la seva primera Lliga”, ha afegit el periodista. 

Paraules de Michael Robinson  

Després de recollir el premi, Michael Robinson s’ha dirigit als assistents amb unes paraules plenes de sentiment i emoció: “Estic aclaparat per les paraules de Santiago Segurola i per rebre aquest premi”.

“És tot un honor rebre aquest premi de periodisme esportiu -ha dit Robinson-, perquè Manuel Vázquez Montalbán em va comentar que ell s’ho passava molt bé veient el programa d’El día después, i que ell pensés que el programa era bo i creïble m’ajudava i em donava seguretat”. 

Robinson ha assenyalat que va ser informat del premi per una trucada del president Bartomeu, i ha manifestat que “llavors em va sorprendre la trucada del president del Barça i avui em sorprenc que tingui un premi amb el nom de Manuel Vázquez Montalbán”.

Gràcies i perdó

Finalment, ha estat Josep Maria Bartomeu l’encarregat de tancar l’acte, donant les gràcies a Michael Robinson per acceptar el premi i demanar perdó a la família de Vázquez Montalbán “perquè fa dos anys que no s’ha donat aquest premi, però això no tornarà a passar perquè el premi tindrà la continuïtat que es mereix al costat del col·legi, la família i els membres del jurat”.

El president del Barça ha destacat valors que comparteixen les figures de Manuel Vázquez Montalbán i Michael Robinson: “L’honestedat, la transparència i la llibertat són valors que els uneixen i des de la seva funció de comentarista, Michael, lluny de tòpics i de crispacions, ens reconcilia amb tot allò de bo que té el món de l’esport. Manolo estaria encantat que Robinson tingui aquest premi amb el seu nom”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut