La Sisena Intercontinental ja és blaugrana!

La Sisena Intercontinental ja és blaugrana!

El conjunt blaugrana suma el segon títol de la temporada en un Aldo Cantoni entregat als culers

El Barça s’ha proclamat campió del món a l’Argentina. Després d’haver guanyat la Supercopa d’Espanya contra el Deportivo Liceo, arriba el segon títol de la temporada després de superar el FC Porto Fidelidade a la final de la Copa Intercontinental en un autèntic partidàs (3-6). Els d’Edu Castro han repetit la gesta del 2018 en que també es van proclamar campions del món contra el mateix rival i en el mateix escenari, un Aldo Cantoni entregat als culers.

Aquesta Intercontinental es converteix en la sisena que assoleix l’hoquei patins blaugrana, que ja suma 135 títols en el palmarès de la secció més llorejada del FC Barcelona. El títol confirma el bon moment del conjunt d’Edu Castro, que ha igualat el rècord d’imbatibilitat a l’OK Lliga, amb 52 partits sense perdre en una competició liderada amb mà de ferro i que ja està classificat pels quarts de final de la WSE Champions League. Sens dubte, una nova injecció de moral per seguir treballant com fins ara pels reptes que vindran.

La sisena, sense comptar la de la primera edició

El capità Sergi Panadero ha aixecat la sisena Copa Intercontinental de la secció, afegint-se a les aconseguides el 1998 a Barcelona (contra UVT), el 2006 a Alcoi (contra Olimpia), el 2008 a Molins de Rei (contra Concepción), el 2014 al Palau Blaugrana (contra Petroleros YPF) i el 2018, també a San Juan (contra Porto).

S’ha de tenir en compte que el Barça també va sortir campió en la primera edició intercontinental de clubs. Va ser al Brasil el 1983, en un Mundial de Clubs que no té validesa oficial per part del FC Barcelona. La final, precisament, va ser també contra el conjunt portuguès (4-1).

El segon títol celebrat a l’Argentina

Aquesta Intercontinental també ha suposat el segon títol barcelonista celebrat a l’Argentina. La primera vegada que s’hi havia jugat va ser l’agost del 1985, en una edició de la Intercontinental celebrada a doble partit al mateix Aldo Cantoni (amb doble derrota contra l’UVT 5-3 i 5-4). A la segona va arribar la primera a San Juan contra un Porto que va veure com els blaugranes s'imposaven a la pròrroga (4-5). I ara, el destí ha volgut que la següent edició que els blaugranes disputen des de l’any 2018, sigui amb una reedició exacte i també amb final feliç.

En el palmarès individual, ha estat la cinquena Intercontinental de Sergi Panadero amb el Barça. El segueix Joao Rodrigues amb quatre (2 amb el Benfica i 2 amb el Barça). Sergi Fernández ha sumat la tercera amb el conjunt blaugrana i Xavi Barroso també en té 3 (2 amb el Barça i 1 amb el Porto). Ignacio Alabart i Pau Bargalló ja en sumen dos a les seves vitrines, igual que Sergi Llorca (1 amb el Vic i 1 amb el Barça). Mentre que Carles Grau, Marc Grau i Eloi Cervera sumen la primera al seu palmarès particular.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut