Sis blaugranes afronten el Mundial amb un únic objectiu

Sis blaugranes afronten el Mundial amb un únic objectiu

Matias Pasucal, Joao Rodrigues, Helder Nunes, Pau Bargalló, Ignacio Alabart i Sergi Fernández es disputen la glòria a l’Aldo Cantoni de San Juan

Comença el Mundial d’hoquei patins i sis blaugranes tenen un únic objectiu: tornar d’Argentina amb la medalla d’or. El màxim torneig internacional de seleccions es disputa entre aquest dilluns 7 de novembre i el diumenge 13 al majestuós pavelló Aldo Cantoni de San Juan. El Barça és un dels clubs amb més representació sobre el mateix parquet en que va aconseguir-se la Intercontinental 2018.

A la graderia de l’Aldo Cantoni hi serà present el coordinador esportiu Gaby Cairo. En una entrevista al programa ‘El dia B’ de Barça TV, l’exjugador del Barça i de la selecció argentina va analitzar el campionat i va destacar que “jugar un Mundial a San Juan és una experiència única”.

L’amfitrió Matias Pascual

L’Argentina, amb el blaugrana Matias Pascual a les seves files, exercirà d’amfitriona i estarà acompanyada per un públic que omplirà de gom a gom les grades del pavelló, tal i com ha succeït durant el Mundial sots-19 (Argentina s’ha proclamat campiona). El ‘4’ blaugana intentarà aconseguir, doncs, el títol que li resta a la ciutat on va néixer i amb una selecció entrenada per l’exblaugrana Negro Páez i amb companys coneguts com Pablo Álvarez i Lucas Ordoñez.

Triple ambició

Pau Bargalló és el capità d’una selecció espanyola en que, junt amb Ignacio Alabart i Sergi Fernández, aspiren a repetir les gestes aconseguides el 1970, el 1989, el 2001 i el 2011. Quatre dels cinc Mundials jugats a San Juan han acabat amb victòria espanyola i el porter blaugrana ja ho va viure en primera persona fa onze anys. Al combinat dirigit per Guillem Cabestany també hi ha els exblaugranes Nil Roca, Xavi Barroso, Sergi Aragonès i Marc Julià. Estan englobats dins el Grup B amb Argentina, Angola i Moçambic.

Els vigents campions

El capità portuguès Joao Rodrigues i Helder Nunes defensaran el títol aconseguit a l’últim Mundial disputat al Palau Blaugrana el 2019. A la fase de grups hauran de fer front a França (sots-campiona europea), a Itàlia i a Xile.

L’agenda del Mundial en clau blaugrana

7 de novembre:
19.45: Portugal – Franca (23.45 hora de Barcelona)
22.00: Argentina – Espanya (02.00 de la matinada hora de Barcelona)

8 de novembre:
17.30: Espanya – Moçambic (21.30 hora de Barcelona)
19.45: Itàlia – Portugal (23.45 hora de Barcelona)
22.00: Angola - Argentina (02.00 hora de Barcelona)

9 de novembre:
17.30: Angola – Espanya (21.30 hora de Barcelona)
19.45: Xile – Portugal (23.45 hora de Barcelona)
22.00: Moçambic - Argentina (02.00 hora de Barcelona)

Els quarts de final es disputaran el dijous 10 de novembre, les semifinals el divendres 11 i la final el diumenge 13 (00.30 hora de Barcelona de la nit de diumenge a dilluns 14). Tots els partits podran seguir-se per World SKate TV i, els de la selecció espanyola, també per Teledeporte.

Un cop acabi el Mundial, els jugadors internacionals es reincorporaran als entrenaments per jugar a La Corunya el dimecres 23 de novembre (20.00 hores) i al Palau Blaugrana el dissabte 26 (17.00 hores) contra el Reus. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut