80 anys d’hoquei blaugrana!

80 anys d’hoquei blaugrana!

La secció blaugrana d’hoquei patins va fundar-se l’1 de juny de 1942 i, vuit dècades després, suma 130 títols

L’1 de juny de 1942 va fundar-se la secció d’hoquei patins del FC Barcelona. 80 anys després, amb el primer equip immers en les semifinals del play-off de l’OK Lliga, la secció segueix defensant l’escut barcelonista a les pistes d’hoquei amb l’objectiu de donar alegries als culers. Amb la recent Copa del Rei aconseguida a Lleida, s’han celebrat fins a 130 títols!

La primera competició en que va prendre part el Barça va ser el Trofeo Nocturno Copa Deporte Patria; amb els pioners Vilella, Mir, Carreté,  Fau i Seebold, que van guanyar el primer títol i van quedar segons en el campionat de Catalunya.  El fet de no tenir pista pròpia va provocar que la secció hagués de desaparèixer just un any després, segons indica l’acta de la reunió de la Junta Directiva del 10 de juny de 1943.

L'hoquei blaugrana va ressorgir el 1948 i el 1950 va pujar de categoria. Des de llavors, l’equip blaugrana ha estat en l’elit de l’hoquei català i estatal. La temporada 1952-1953 es va aconseguir la primera Copa del Generalísimo i el palmarès de la Copa d’Europa va estrenar-se el 1973 en derrotar al Benfica (5-3),  amb un conjunt de jugadors dirigits per Josep Lorente -Pons, Vila, Brasal, Chércoles, Villacorta i Centell- que van marcar una època.

Lorente va estar 17 anys (1970-1987) a la banqueta blaugrana i va aconseguir 39 títols. En els últims anys del segle XX i els primers del segle XXI, Carlos Figueroa també va marcar una època gloriosa d’èxits, que han anat continuant amb Quim Paüls, Ferran Pujalte, Gaby Cairo, Ricard Muñoz i Edu Castro fins arribar a les actuals 22 Lligues Europees, les 24 Copes i les 32 Lligues. La majoria dels protagonistes d'aquests èxits van poder trobar-se recentment, el 14 de maig, en la celebració dels 50 anys del Palau Blaugrana. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut