Sporting CP – Barça: La Golden Cup comença amb victòria! (1-4)

Els culers guanyen amb autoritat al debut de la competició europea per situar-se líders del grup B

Gran victòria blaugrana per iniciar la Golden Cup. Els culers han superat a l'Sporting (1-4) en el primer partit i ja lideren el grup B. Els gols de Bargalló (2), Sergi Llorca i Helder Nunes han donat una victòria clara als culers, que comencen així de la millor manera a Riazor.

Inici favorable amb un minut demolidor

El duel ha començat amb un gran nivell, amb tots dos equips intentant fer-se amb el control del partit. Però ha estat el Barça qui ha colpejat primer amb dos gols en un minut: Sergi Llorca, rematant dins l’àrea una assistència de Nil Roca, inaugurava el marcador (0-1, min. 13) i tot seguit, Pau Bargalló, després de recuperar ell mateix la bola i amb una gran definició, anotava el segon (0-2, min. 14), resultat amb el qual s'arribaria al descans.

Ja a la segona part, de nou els barcelonistes materialitzaven el seu domini amb un altre gol, aquest cop obra d'Helder Nunes (0-3, min. 31) amb una magnífica definició. El partit semblava encarrilat, però els portuguesos no han tirat la tovallola i aprofitant la 10a falta blaugrana, Ferran Font ha marcat tot seguit l'1-3 (min. 32) per donar vida a l'Sporting.

Sentència culer

La reacció ha estat immediata, i els culers han pogut augmentar diferències de nou des del punt de penal, però Girão ha aturat a la perfecció el xut d’Helder Nunes (min. 35). Tot seguit, Bargalló, aprofitant una blava a Matias Platero, ha definit perfecte la falta directa per situar l'1-4 (min. 37) i deixar el duel pràcticament sentenciat. Ja a les acaballes del duel, l'Sporting ha pogut maquillar el marcador mitjançant una falta directa de Font després de la 15a falta culer, però Sergi Fernández ha aturat de manera providencial (min. 47).

Finalment, victòria barcelonista per 1-4 per iniciar de la millor manera aquesta Golden Cup, tot i que també cal destacar que al finalitzar el duel, tots dos equips han llençat una tanda de faltes directes, que ha conclòs amb triomf portuguès per 2-1 després de 18 llançaments. Cal recordar que aquestes tandes, que es llançaran a tots els partits de la fase de grups, decanten la balança en cas d’empatar a punts en el grup. Ara, el proper duel, serà dimarts davant el Saint-Omer (21.00 hores).

Sporting CP, 1
Barça, 4

Sporting CP: Angelo Girão, Ferran Font, Nolo Romero, Matias Platero, Toni Pérez -cinc inicial-. Henrique Magalhães,João Almeida, Alessandro Verona, João Souto.
Barça: Sergi Fernández, Matias Pascual, Pau Bargalló, João Rodrigues, Helder Nunes -cinc inicial-. Ignacio Alabart, Nil Roca, Kyllian Gil, Sergi Llorca.
Gols: 0-1, Sergi Llorca (min. 13); 0-2, Bargalló (min. 14); 0-3, Helder Nunes (min. 31); 1-3, Ferran Font (min. 32); 1-4, Bargalló (min. 37).
Àrbitres: Pedro Silva, Pedro Figueiredo. Faltes: 9-15