Sergi Panadero, Pau Bargalló i Ignacio Alabart es proclamen campions d'Europa!

Els tres blaugranes de la selecció espanyola han aconseguit l'Or després d'imposar-se a França (2-1)

Sergi Panadero, Pau Bargalló i Ignacio Alabart, amb la selecció espanyola, han aconseguit la medalla d'Or al Campionat d'Europa que s'ha disputat a la localitat portuguesa de Paredes. A continuació detallem l’evolució dels internacionals barcelonistes durant les corresponents jornades.

Dissabte 20: Portugal – Itàlia (cancel·lat) i Espanya 2-1 França

Sergi Panadero, Pau Bargalló i Ignacio Alabart s'han proclamat campions de l'Europeu disputat a Paredes. La selecció espanyola s'ha imposat a França després d'un duel que s'ha decidit a la pròrroga.

A la tarda, João Rodrigues fa públic que ha donat positiu en un test Covid, juntament amb un altre company de selecció. Davant d'aquesta situació, el comitè europeu informa que el duel que havia de decidir la medalla de bronze ha quedat cancel·lat per "motius de salut pública".

Davant d'aquesta situació, el comitè europeu informa que el duel que havia de decidir la medalla de bronze ha quedat suspès per "motius de salut pública".

Helder Nunes exerceix de portaveu davant l'afició concentrada al pavelló de Paredes.

Última jornada de l'Europeu amb els equips amb presència barcelonista lluitant per les medalles. Sergi Panadero, Pau Bargalló i Ignacio Alabart poden aconseguir l'Or a la final contra França.

Divendres 19: França 1-3 Espanya i Portugal 12-1 Andorra

Espanya s'ha classificat per a la final de l'Europeu després d'imposar-se a França en l'última jornada de la fase de grups. Ignacio Alabart i Sergi Panadero han vist porteria en un duel que tornarà a repetir-se aquest dissabte.

Sense opcions de classificar-se per a la final, Portugal ha finalitzat la fase de grups amb una golejada davant Andorra.  João Rodrigues ha sigut autor d'un hat-trick mentre que Helder Nunes ha descansat i no ha participat.

Després de la victòria 'in extremis' de Portugal, arriba l'última jornada de l'Europeu amb els dos bitllets per a la final de dissabte en joc, que poden decidir-se en el França - Espanya (19.30) i en el Portugal - Andorra (22.45).

França és líder amb 10 punts mentre que Espanya i Portugal sumen set punts. En cas de victòria d'Espanya per un o dos gols davant França, els amfitrions no tindrien opcions d'accedir a la final.

Dijous 18: Espanya 9-10 Portugal

El duel entre els cinc barcelonistes internacionals ha sigut un dels més espectaculars del campionat, amb alternances al marcador i victòria final dels amfitrions, que en els darrers minuts han capgirat un 9-7 en contra.

Pau Bargalló, autor de quatre gols, ha estat un dels jugadors destacats del partit. Ignacio Alabart i Sergi Pandero també han estat encertats davant el porter Girao. Helder Nunes ha fet un doblet en accions de falta directa i João Rodrigues ha marcat el primer gol lusità.

A la grada de Paredes ha pogut presenciar l'emocionant partit el coordinador esportiu Gaby Cairo.

Sergi Panadero, Pau Bargalló i Ignacio Alabart contra João Rodrigues i Helder Nunes. El duel amb els cinc barcelonistes presents a la pista arriba en la quarta jornada de l'Europeu i amb molt en joc, ja que ambdós equips estan immersos en la lluita per accedir a la final.

L'empat de França contra Andorra ha provocat que Espanya sigui el nou líder de la fase inicial, amb els mateixos set punts. Portugal suma 4 punts i, per tant, necessita imposar-se en el duel d'aquest dijous.

Dimecres 17: Alemanya 2–11 Espanya i Portugal 4–4 Itàlia

Espanya s'ha retrobat amb el triomf amb una golejada davant Alemanya. Bargalló i Alabart han vist porteria amb una diana cadascun, mentre que Sergi Panadero ha tingut descans.

Portugal ha sumat un punt en el duel contra Itàlia. João Rodrigues ha establert l'empat poc abans del descans i Helder Nunes també ha vist porteria per establir l'empat a dos als cinc minuts de la represa.

Dimarts 16: Itàlia 4–4 Espanya i França 5–3 Portugal

Els internacionals blaugranes no han pogut sumar una victòria en la segona jornada de l’Europeu.

Espanya ha pogut sumar un punt en el duel contra els italians. El conjunt estatal perdia 3-1 i el doblet d’Alabart i la diana de Bargalló han capgirat el marcador, però els italians han establert l’empat final amb un gol d’Ambrosio.

Portugal ha perdut davant França després d’anar sempre per darrere el marcador. Poc després del descans, João Rodrigues ha marcat el primer gol lusità en una definició a la falta directa i, tot i les accions ofensives d’Helder Nunes, l’equip liderat pels germans Di Benedetto ha aconseguit tres punts que els situen al capdavant de la taula.

Dilluns 15: Espanya 11–0 Andorra i Portugal 10–0 Alemanya

El Campionat d’Europa ha començat amb respectives golejades en els dos duels amb presència barcelonista.

En el partit de la selecció espanyola, els tres blaugranes han iniciat el duel en el cinc inicial –juntament amb l’exbarcelonista Xavi Barroso– i han vist porteria. Bargalló i Alabart han sigut autors d’un doblet, mentre que el retornat Panadero ha marcat un gol. Al conjunt andorrà hi militen els exjugadors de l’hoquei formatiu Gerard i Llorenç Miquel.

De la seva banda, els amfitrions João Rodrigues i Helder Nunes han començat amb bon peu davant el seu públic, amb una diana del davanter i capità portuguès.

A punt per iniciar l’Europeu

Les seleecions arriben a Paredes per disputar el Campionat d’Europa de seleccions, ajornat l’estiu del 2020 per la pandèmia, es disputa entre el dilluns 15 i el dissabte 20 de novembre. El format de competició consta d’una primera lliga de tots contra tots i d’una fase final el dissabte 20, amb els dos primers classificats disputant-se la medalla d’Or.